Ekströms mål – att bli mästare i två klasser

Världsmästaren kör både rallycross och DTM i helgen

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Audi
Mattias Ekström.

Han leder VM i rallycross.
Och siktar samtidigt på att bli mästare i DTM.
I helgen kör Mattias Ekström båda klasserna – under samma tävlingshelg.
– Jag hoppas att det går minst lika bra som förra året, säger han.

Förra året blev Mattias Ekström Sveriges första världsmästare i rallycross, även om han egentligen prioriterade det prestigefyllda tyska banracing-mästerskapet DTM. Det har han vunnit vid två tillfällen och han är seriens mest erfarna förare.
I år har han valt att återigen satsa på de båda mästerskapen, på att återta mästartiteln i DTM och vinna ytterligare en VM-titel i rallycross. Han har inlett säsongen med att vinna de två första VM-deltävlingarna i rallycross.
– Jag har fått en kanonstart. Jag hade inte ens kunnat drömma om den starten. det har verkligen gått bra, säger han till Sportbladet.

Mästare i två klasser

I helgen kör båda serierna på Hockenheimring i Tyskland, det är premiär för DTM och säsongens tredje VM-deltävling i rallycross.
– Jag har kört så många olika bilar att det inte är något konstigt att byta mellan de olika bilarna och tävlingsformaten, säger Ekström som kört DTM sedan 2001.
– Men det bästa är att slippa alla möten runtomkring, det blir betydligt mindre arbete med media och PR än en vanlig helg.
Med vilken målsättning åker du till Hockenheim?
– Jag försöker att inte göra någonting annorlunda än inför en vanlig helg, vila och komma i form. Det fungerade rätt bra förra året, säger han.
Då vann han rallycrossen, men var bara nia som bäst i DTM. I år hoppas han på ett ännu bättre resultat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

DTM 2017

Motorsport

Rallycross

DTM