Norskans förvåning: Trodde svenska stjärnan skulle komma

avPetra Thorén

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN

ULRICEHAMN. När Heidi Weng kom till Ulricehamn trodde hon att hon skulle få chans att utmana Stina Nilsson igen.

Den norska stjärnan blev förvånad över beskedet att svenskan står över tävlingarna på hemmaplan.

– Det visste jag inte, säger Heidi Weng.

Det har gått knappt två veckor sedan Heidi Weng kastade sig i mål på toppen av Alpe Cermis. Hon har njutit av segern i Tour de Ski och bokat en badsemester efter säsongen.

– Jag har slappat en del, sen var jag i stugan och tränade lite och efter det slappade jag igen för jag var mer sliten än jag först trodde. Man har kanske inte det där extra i kroppen, säger Hedi Weng.

Hon påpekar dagen före damernas millopp, fri stil, att det ska bli skönt att tävla igen. Men när hon kom till Lassalyckan i Ulricehamn i går trodde hon dock att Stina Nilsson skulle vara på plats. Hon blev förvånad när hon fick veta att svenskan inte tävlar under folkfesten på hemmaplan.

– Det visste jag inte, säger Heidi Weng.

Inget bakslag för Stina

Landslagskollegan Ingvild Flugstad Östberg hade gärna tävlat mot Stina Nilsson igen. Senast i backen i Tour de Ski jagade hon ikapp, men lyckades inte ta sig förbi den svenska stjärnan.

– Jag hörde att hon inte skulle komma. Det hade varit skoj om Stina hade varit med, men hon kommer väl till Falun nästa helg, säger Ingvild Flugstad Östberg.

Enligt Sveriges förbundskapten Rikard Grip bestämdes det redan direkt efter Tour de Ski att Stina Nilsson skulle vara tävlingsfri den här helgen.

Hon har inte fått något bakslag efter Touren?

– Nej, det har hon inte.

Hur norskornas form kommer att vara under helgen är svårt att säga.

– Man märker att man inte kan prestera maximalt. Det sista finns inte där. Och det är klart känner man att man är sliten så kanske man måste göra något åt det. Banan är väldigt jobbig, det är få pauser och man måste säkert köra 25 minuter med maxfart hela tiden, säger Heidi Weng.