"Matchen aldrig över när han är på banan"

Aaron Rodgers hyllas efter superdramatik – men hur var det med Cowboys inställning?

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV: Avgör dramat med sista sparken

Aaron Rodgers ledde Green Bay Packers närmare Superbowl och Dallas Cowboys har spelat färdigt i NFL i år. Men redan i första halvlek satt Dallasspelarna med sura miner på bänken.

– Vad är problemet? Jag blir sjukt frustrerad när jag ser såna här saker, säger Viasats CJ Björk.

1 av 3 | Foto: Joe Robbins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det blev en precis så mäktig och fantastisk match som alla förutsåg mellan Green Bay Packers och Dallas Cowboys i NFL-slutspelet. Till slut var det quarterbacken Aaron Rodgers som ledde Packers till segern med 34–31. Matchen avgjordes med en spark från 51 yards av Mason Crosby i sista sekunden.

Det har varit mycket snack om Dallas Cowboys och nya quarterbacken Dak Prescott i år. Men hans första slutspelsmatch blev mer eller mindre en mardröm i början. Inte nog med att han själv hade svårt att hitta fram med sina spel, hans lagkamrater visade inte heller någon geist när Packers gick fram till ledning 21–3.

Vid några tillfällen visades bilder på lagets wide recievers på sidlinjen som verkade ha gett upp.

– Så här ska det inte se ut. Det är primetime. Upp och hoppa. Vad är problemet? Jag blir sjukt frustrerad när jag ser såna här saker, säger Viasats CJ Björk.

”Vilket kast! Otroligt”

Till slut fick dock Cowboys upp farten. Dez Bryant – en av de kritiserade på bänken – fångade två touchdownpassningar. Men det räckte ändå inte.

I en makalös avslutning av matchen kvitterade först Cowboys till 31–31 med bara 35 sekunder kvar.

Då drev Aaron Rodgers upp bollen till field goal-läge med bara tre sekunder kvar. Hans sista insats var ett otroligt kast till Jared Cook som fångade bollen med tåspetsarna kvar på planen.

– Vilket kast! Otroligt. Det handlar om centimetrar. Matchen är aldrig över när nummer 12 är på banan, säger Fox kommentator Joe Buck.

I nattens andra match vann Pittsburgh Steelers mot Kansas City Chiefs. Hjälte där blev också en kicker. Chris Boswell gjorde samtliga poäng för Steelers när man vann med 18–16.

Nu väntar New England Patriots för Pittsburgh. Green Bay får möta Atlanta Falcons nästa vecka då det avgörs vilka som spelar Superbowl 5 februari i Houston.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad:

LÄS VIDARE