Svindal och Ligety missar VM

Publicerad 2017-01-17

Aksel Lund Svindal var tvåa i Val Gardenas störtlopp den 17 december. Men nu har han opererats och missar resten av säsongen. Arkivbild.

Två av utförsåkningens största stjärnor missar kommande VM i Schweiz.

Både norrmannen Aksel Lund Svindal och amerikanen Ted Ligety har opererats och missar resten av den alpina säsongen.

Den norske stjärnan Aksel Lund Svindal har opererat knäet och missar resten av den alpina säsongen, bland annat VM i S:t Moritz 6–19 februari.

Den 34-årige fartstjärnan gjorde comeback i höstas efter sin korsbandsskada. Ganska snart kom knäsmärtorna tillbaka och förvärrades efter världscuptävlingarna i Val Gardena i mitten av december.

– Det var värderingar dag för dag om jag skulle kunna köra i världscupen eller inte och efter Val Gardena har det inte känts bra, säger Aksel Lund Svindal.

Den norska landslagsläkaren Marc Strauss genomförde ingreppet, där broskbitar togs bort och menisken, som satt löst, fästes i höger knä.

– Undersökningar visade att det var helt nödvändigt att göra det här ingreppet nu, säger Strauss.

– Han kommer inte att stå på skidor de närmaste sex månaderna, men inleder rehabiliteringen med en gång.

För Ted Ligety är det också skador som sätter stopp för VM. På sitt Instagramkonto skriver storslalomspecialisten att han kämpat med en nervsmärta längs med det vänstra benet, som hindrat honom från att åka skidor som han önskat.

"Tyvärr gör en operation att min säsong är över och att jag inte kan försvara min storslalomtitel på VM. Det har varit svårt att acceptera, speciellt med tanke på förra säsongen, men på plussidan kommer den här operationen förhoppningsvis att lindra mina ryggproblem som jag haft de senaste åren", skriver Ligety.

Följ ämnen i artikeln