Kalla på pallen trots fallet

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

VAL DI FIEMME. Charlotte Kalla tog vinterns första pallplats i världscupen efter en sensationell upphämtning.

Redan efter ett par minuter av loppet utbröt rena kaoset.

– Jag kunde inte trassla ur mig. Vars har jag skidor och stavar? Vad ska jag lyfta på egentligen? säger hon.

1 av 3 | Foto: TT

Efter en trasslig säsongsinledning verkar Charlotte Kalla ha hittat tillbaka till något som liknar gammal fin form. I fredagens fristilslopp var hon fyra och i lördagens tio kilometer klassiskt siktade hon på att komma upp på pallen för första gången i vinter.

Förhoppningen såg ut att gå om intet i den första branta utförslöpan där först Krista Pärmäkoski och sedan Charlotte Kalla ramlade. Svenskan föll utanför granruskorna och krånglade ett tag innan hon kom upp.

Tror det var en isfläck

Båda åkarna tappade tid och kraft men tog sig tillbaka. Pärmäkoski kom på fjärde plats medan Kalla var ännu vassare och blev trea. I Tour de skis totalställning är hon bara nia men det var inte viktigast den här dagen. Kalla gläder sig åt sin pallplats.

– Det handlar om att orka alla fyra varv och jag hade hela tiden tron på att jag skulle kunna komma tillbaka, säger hon.

Varför ramlade du?

– Jag tror att det var en isfläck som jag inte riktigt fick fast skidorna på. Det var väl lite onödigt att börja med det när man har som mål att åka kraftfullt och avslappnat.

”Stina är så otroligt stark”

Hon säger att det var svårt att få koll på var skidorna och stavarna hade hamnat när adrenalinet rusade och hon bara ville resa sig och jaga ikapp den uppkomna luckan.

– Man tycker att det tar en halv evighet men det var säkert inte så länge.

Hur ser du på Stina Nilssons insats?

– Det var fint att få gå i Stinas rygg och fundera på om jag skulle hjälpa till, men hon är så otroligt stark att hon inte behövde någon.

LÄS VIDARE

Publicerad: