Emma Igelströms bebislycka

Emma Igelström, 41, har blivit mamma igen – mot alla odds.

Nu berättar den före detta elitsimmerskan om den stora lyckan för Sportbladet.

– Man känner en tacksamhet för att det funkar.

Före detta elitsimmerskan Emma Igelström och kärleken Adam Kjellström har blivit föräldrar, något hon skriver om på Instagram.

”Tjäna killen! Med ett planerat snitt (efter mina tumörer) kom han idag 08:23. Allt har gått jättebra. Förlossningen i Varberg. Vilka vårdhjältar. TACK!!” skriver hon följt av kärleksfulla emojis.

Bland de som gratulerar till babylyckan märks tidigare skidskytten Magdalena Forsberg, OS-medaljören Sarah Sjöström och C-ledaren Annie Lööf.

Sportbladet har varit i kontakt med Emma Igelström som precis är hemkommen från BB med sonen som vägde 3 890 gram och var 51 centimeter lång när han föddes.

– Vi mår bra, men jag fick ju göra kejsarsnitt så det är klart att det känns lite. Men det är inte så fysiskt jobbigt som jag trodde det skulle vara. Han var ute 08.23 och jag var uppe och gick på eftermiddagen så det var inga konstigheter. Det känns jätteskönt. Men det är ju också omtumlande. När man åker hem är man plötsligt tre personer.

Det blev som sagt en liten pojke, hade ni tagit reda på det i förväg?

– Ja, vi visste att det skulle bli en kille men vi valde att hålla på det.

Emma Igelström berättar att sonen ska heta Louie och att de nu bara njuter av bevisbubblan.

– Det är jättemysigt och han är väldigt lugn. Jag kan själv också känna att jag är mycket coolare nu när man är lite äldre. Det löser sig liksom.

”Ett mirakel mot precis varje odds”

Det var i våras som Emma Igelström gick ut med att hon och kärleken Adam Kjellström skulle bli föräldrar.

”Ett märkligt år toppas med ett mirakel mot precis varje odds”, skrev hon då på Instagram.

Det var för lite mer än två år sedan som läkarna upptäckte en tumör i livmodern som visade sig vara godartad. Ett år efter operationen drabbades Emma Igelström av svåra magsmärtor och det visade sig handla om ytterligare en tumör, dock även denna godartad.

I våras berättade Emma Igelström för Sportbladet att såväl operationerna som det faktum att hon är över 40 år kunde påverka hennes chanser att bli gravid.

Har du varit nervös på grund av allt du har varit med om?

– Nja, det tror jag inte egentligen. Men förra gången jag fick barn var jag 27 år och tänkte aldrig på riskerna. Nu pratas det mycket mer om det och att man kan få missfall och det inte ens är säkert att alla kan få barn. Man känner en annan slags tacksamhet för att det funkar. Det var ingen självklarhet att det ens skulle gå. Men nu är han här.

Emma Igelström har även dottern Olivia från en tidigare relation.

17 miljoner jackpott på Stryktipset – expertens skrällsystem
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN