Britta Johansson Norgren slutar med längdskidor

Britta Johansson Norgren gör sitt sista lopp under lördagen.

Den 39-åriga Vasaloppsvinnaren avslutar en lång och framgångsrik karriär.

”Tack alla ni som hejat, stöttat och funnits där för mig alla år. Även ni tvivlare som fått mig att vilja bli än bättre”, skriver Johansson Norgren på Instagram.

Britta Johansson Norgren var med och tog stafettmedaljer med Sverige i både VM i Liberec 2009 (brons) och i VM i Holmenkollen 2011 (silver).

Johansson Norgren var aldrig en av de största stjärnorna i längdskidlandslaget. Men en stor stjärna skulle hon bli.

När hon sadlade om och började med långlopp duggade segrarna tätt och två av höjdpunkterna var segrarna i Vasaloppet 2017 och 2019.

Britta Johansson Norgren slutar

Nu har 39-åringen valt att lägga undan skidorna inför nästa säsong.

“Kan inte säga att jag uppnådde allt jag ville eller att jag blev så bra som jag kunde men kunde inte vara mer tacksam för möjligheten att uppleva allt som jag gjort som elitskidåkare”, skriver Johansson Norgren på Instagram.

Under lördagen är hon favorit att ta hem sin sjätte totalseger i långloppscupen. Den sista tävlingen blir 70 kilometers skidåkning mellan Ylläs och Levi i Finland.

“Tack alla ni som hejat, stöttat och funnits där för mig alla år. Även ni tvivlare som fått mig att vilja bli än bättre. STORT TACK!”, skriver Johansson Norgren.

I onsdags meddelade även långloppsåkaren Lina Korsgren att hon avslutar sin karriär.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.