Stefanos Tsitsipas långa toalettavbrott får ett slut: ”Ska ändra på det”

Inga långa toalettbesök för Stefanos Tsitsipas.

ATP-touren planerar nu att ändra reglerna angående toalettavbrotten.

Tsitsipas långa pauser i US Open var ett hett ämne och fick konkurrenterna att tröttna.

Den grekiska tennispelaren Stefanos Tsitsipas fick under augusti enorm kritik för sitt uppträdande i sommarens US Open.

I flera matcher kände sig 23-åringen tvungen att avbryta matchen för att gå på toa. I sig är det absolut inte något problem enligt reglerna, men är man borta så pass länge att motståndarna börjar surna måste något kanske göras.

Enligt nyhetsbyrån Reuters planerar nu ATP-touren att ändra reglerna för toalettavbrotten för att inte fler ska utnyttja hålet i regelboken till sin fördel.

– Jag tror att det har kommit till en punkt där det absolut håller på att bli ett större problem. Det har länge varit ett problem, men vi kommer ta oss an det här nu och försöka ändra på det, säger Reuters källa från ATP.

Åskådarna tröttnade

Det var i Tsitsipas match i US Open mot Andy Murray som greken försvann i åtta minuter för att gå på toa. Avbrottet kom i ett kritiskt läge i matchen och hans brittiska motståndare höll inte tillbaka efter mötet. Han var rasande.

– Han vet. De andra spelarna vet. Jag pratade till och med om det med mitt team innan matchen, vi visste att det skulle hända. Man kan argumentera för att jag inte borde låta det påverka mig, men det är ärligt talat svårt under en så brutal match, sade han enligt USA Today.

I nästa match var Tsitsipas borta i sju minuter och när han sedan kom tillbaka fick han höra stora delar av publiken bua åt hans beteende.

Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.