Magnus Eriksson

Besara: Inte Real Madrid vi möter

Av: 

Linn Nordström

Per Bohman

SPORTBLADET

Magnus Eriksson tyckte Hammarby maskade i derbyt.

Det köpte inte Nahir Besara.

– Maska vid 0–0? Det är inte Real Madrid vi möter.

– Jag kan hålla med om att vi inte är Real Madrid men de är inte Barcelona heller, kontrade Eriksson med.

Det smällde rejält i 08-derbyt på Tele2 och den hårdaste smällen fick Loret Sadiku i en nickduell med Asoro i början på andra halvlek. Mittfältaren fick lämna planen med ett sprucket ögonbryn och när en lagläkare tejpade ihop såret fick en annan assistent springa in och ge Blazevic behandling efter att målvakten satt sig ner.

PLUS: Bohman: ”Från spetälsk till frälsare i derbyt”


– En blind människa förstod vad Hammarby ville göra när Sadiku gick ut. De ville inte spela med en man mindre och vet att det tar tid att plåstras om. Om man ska sy eller så. Och så säger de att målvakten måste lägga sig så domaren blåser av. Jag vet ju det. Men Davor sa "jag lovar att jag har ont, jag hade det redan på uppvärmningen", säger Haris Radetinac.

”Inte Real Madrid vi möter”

Argast på planen såg Magnus Eriksson ut att vara över situationen, mittfältaren sprang fram snabbt fram till domaren Mohammed Al-Hakim och gestikulerade.

– Det var frustrerande ja, men vi tog ikapp det sen. Man fick ju tydligen göra på det sättet så det är ju bra. Jag pratade med Mohammed om det och regelverket säger att om en målvakt sitter så måste han blåsa av och så är det. Men som sagt, vi kunde ta igen det sen, säger Eriksson.

Nahir Besara håller inte med Djurgårdens lagkapten:

– Vi maskade inte en enda gång, vi har aldrig och vi kommer aldrig maska när det står 0-0, vi vill vinna varenda match. Det är inte Real Madrid vi möter och behöver maska. Djurgården är likvärdiga oss och står det 0-0 så vill man vinna. Hade vi varit i ledningen så hade jag sagt till grabbarna att maska, säger Besara.

Magnus Eriksson kostar på sig ett leende när han hör om jämförelsen.

– Jag kan hålla med om att vi inte är Real Madrid men de är inte Barcelona heller. Jag lägger inte så mycket energi på det där nu, vi vann och det är de viktigaste.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Magnus Eriksson

LÄS VIDARE

Hjälte i derbyt efter dröminhopp – gjorde första målet

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Eriksson

Nahir Besara

Allsvenskan i fotboll