Efter misstänkta fusket – Finland besegrade Sverige

Uppges ha filmat Sveriges träning dagen innan match

7–3 till Finland i rivalmötet med Sverige.

Från svenskt läger var det upprört inför – efter Finlands misstänkta filmfusk.

– Vi vet att det pågår fuffens, säger Sveriges team manager Mika Packalén till SVT.

Enligt SVT filmade Finland Sveriges träning i går, fredag, inför lördagens gruppspelsmatch i innebandy–VM – något som inte är tillåtet.

– Finland själva säger att det inte är så, de hävdar sin oskuld, men vi är inte helt säkra utan vi misstänker Finland. Vi vet att det pågår fuffens, så vi har meddelat internationella förbundet om det här och bett dem utreda, säger Sveriges team manager Mika Packalén till SVT.

”Räv- och rackarspel”

Vidare skriver SVT att det var Sveriges videocoach och förbundskapten som upptäckte kamerorna på läktarna.

–  I dag gjorde vi en liten markering och täckte för alla kameror när vi tränade. Så det var i alla fall en liten åtgärd. Vi har vetat om att det kommer att vara ett räv- och rackarspel, säger Packalén.

Sverige förlorade mot Finland i innebandy-VM.
Sverige förlorade mot Finland i innebandy-VM.

Precis som vanligt var det en tuff, tät och intensiv match mellan de två länderna. Sverige fick hela tiden komma tillbaka från underläge och i början av tredje perioden gick Finland upp till 4–2.

Finland vann

Sverige reducerade med fem minuter kvar att spela, innan finländarna stängde matchen och gjorde tre mål i slutskedet.

7–3 till Finland alltså.

– Man kan bara skratta åt anklagelserna, säger Finlands förbundskapten Petteri Nykky till Pääkallo gällande att finländarna ska ha filmat svenskarnas träning.

Sverige vann sin första match mot Lettland med 11–1 och var gruppetta inför kvällens match – en plats Finland tog över efter lördagens seger.

I nästa match väntar Danmark för Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln