Edsbyn värvar rivalens nyckelspelare

Brobergs nyckelspelare Vadim Arkhipkin, 30, lämnar för hälsingerivalen Edsbyn.

Det tidigare Rysslandsproffset har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag vill ta nästa steg, säger ryssen.

Arkhipkin har varit en av Brobergs nyckelspelare sedan han återvände från Dynamo Moskva i ryska ligan.

Under onsdagen möttes Sportbladet av uppgifterna att han skulle träffa Edsbyn för att skriva kontrakt med den rödblåa klubben som varit på jakt på en ersättare till Simon Jansson som lämnat för en Rysslandsutflykt.

Strax efter 17 på onsdagen presenterades ryssen av ”Byn” på ett tvåårsavtal.

– Jag har haft många fina år i Broberg Söderhamn, men känner att jag nu vill ta nästa steg i en ny miljö. Det ska bli väldigt roligt att komma till Edsbyn. Det finns väldigt många bra spelare i laget och klubben har tillhört toppen länge, säger ryssen till Edsbyns hemsida.

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson menar att mittfältaren är en spelare som klubben följt med intresse under en längre tid.

– Vadim är ett väldigt meriterat nyförvärv, en driven toppspelare som kommer att passa perfekt in i vårt lag. Vi har haft ögonen på honom länge då han varit en av Brobergs främsta spelare under många säsonger. Det ska bli väldigt kul att följa honom i den rödblå dressen, säger han till hemsidan.

Värvar från Hälsingland

Arkhipkin är Edsbyns tredje nyförvärv inför den kommande säsongen.

Sedan tidigare har klubben värvat hem den förlorade sonen Per Hellmyrs som återvänder efter att han lämnade för Bollnäs 2009. Från den värsta rivalen följde även ytterhalven Samuli Helavuori.

Sedan tidigare är det klart att Daniel Burvall Jonsson och Jesper Öhrlund lämnar ”Byn”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln