Norske tränaren: ”Nästan hemskt att se henne köra”

avErik Karlsson

Publicerad:

Charlotte Kallas formsvacka förbryllar både henne och omgivningen.

Före detta svenska landslagstränare Ole Morten Iversen lider med svenskan.

– Det är nästan hemskt att se henne åka. Hon saknar gnista, säger han till VG.

Charlotte Kalla var tom efter att Tour de Ski avslutats. En lång rad insatser på en nivå långt från toppen och framför allt utan att någon riktigt kan förklara det.

– Jag börjar acceptera att det här är min nivå just nu, sa hon efter en i raden av medelmåttiga lopp.

När VG pratar med hennes personliga tränare och landslagstränare Magnus Ingesson är han tydlig med att det byggts upp en frustration längs vägen.

– Hon har hållit på länge. Det går upp och ned. Men tankarna kommer ju hos Charlotte om ”vad f... är det jag håller på med”. Det är tungt, säger Ingesson som själv inte vet hur Kalla ser på nästa säsong.

”Levererar inte”

– Hon tar ett år i taget men har inte sagt att det här är hennes sista. Men hon måste känna att kroppen svarar, säger Ingesson.

Norske förbundskaptenen Ole Morten Iversen var en del av det svenska landslaget under 2016–2018. En tid som Charlotte Kalla mestadels stod utanför landslaget men men ändå gjorde flera topplopp i mästerskapen.

Han känner inte igen den svenska stjärnan.

– Det är nästan hemskt att se henne åka. Hon saknar gnista. Charlotte är långt från att vara i form. Det hon levererar är inte alls på den nivån hon normalt sett är på. Det är synd, för det är kul att ha henne uppe i toppen, säger Iversen till VG.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM