Handboll

Magnus Wislander: ”Jag mår väldigt bra”

Av: 

Matilda Johansson

SPORTBLADET

I oktober drabbades Magnus Wislander av en stroke.

Nu berättar handbollslegendaren att han, efter omständigheterna, mår väldigt bra.

– Det är vänster hand som inte riktigt är hundra procent, säger han.

Magnus Wislander, 55, har tidigare berättat för Sportbladet hur det gick till när han i mitten av oktober drabbades av en stroke på sitt arbete.

– Jag var på väg hem egentligen. Helt plötsligt svartnade det och jag tänkte att jag kommer att rasa ihop här. Det gick som en stöt genom kroppen. Jag gick ner på knäna först och sedan låg jag bara där – utslagen och kunde inte prata.

Nu, ungefär två månader senare, är han nästan helt återställd.

– Fingrarna i vänsterhand fungerar inte riktigt hundra procent, även om det blir bättre. Och sedan får jag huvudvärk ibland när det blir för mycket. Men i övrigt känns det inte som att jag fick en stroke i oktober.

”Slangens” snabba återhämtning tror han själv beror på flera olika anledningar.

– Jag hade tur som fick vård snabbt och sedan beror det såklart på var stroken satte sig. Och jag har även haft en stark vilja att röra på mig igen och få tillbaka ett normalt liv, förklarar han.

Snart tillbaka på Redbergslids bänk

Sedan 1 december är Wislander tillbaka på sitt arbete som platschef på Postnord. Han började på 25 procent och har nu ökat en aning.

Och för ett par veckor sedan testade han sin hobby folkrace för första gången efter stroken.

– Jag körde en tävling i Jönköping som ett litet kul test för att kolla om kroppen ville vara med. Och det fungerade bra.

Wislander, som är assisterande tränare i Redbergslid, siktar nu även på att göra comeback på bänken i början på nästa år.

– Jag är redan nu nere på alla träningar och är engagerade på det viset. Men nu ska jag först vara expert i radion under handbolls-EM och efter det planerar jag att vara med på matcherna igen.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Wislanders förvandling: ”Ska kanske inte se ut som en vältränad 22-åring...”

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Magnus Wislander