Depp i Dackarna – trots seger i första semin

Av: TT

Publicerad:
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är tvåpoängsfördelar för Dackarna (mot Västervik) och Smederna (mot Vetlanda) efter de första semifinalmötena i speedwayens SM-slutspel.

Men det kunde ha varit större övertag för båda lagen.

– Det känns som att vi förlorade, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson till Vimmerby Tidning.

Redan efter fyra heat i Västervik hade Dackarna ryckt åt sig en sexpoängsledning via tre raka 4–2-segrar – och efter ytterligare två heat var ställningen 23–13 till gästerna. Störst var ledningen efter elva heat, 40–26, och seriesegraren Dackarna såg ut att ha minst ett hjul i SM-final.

Men efter tre femettor på de fyra sista heaten putsade alltså Västervik resultatet, vilket bäddar för en spännande returmatch nästa vecka. Till Peter Karlssons förtret.

– Det känns som att vi förlorade. Gubbarna är ju med svansen mellan benen. Det blir en besk eftersmak, Västervik kom ut väldigt starkt mot slutet, säger Dackarnas lagledare till Vimmerby Tidning.

Samma slutresultat (46–44) blev det även i den andra semifinalen, med skillnaden att det där var hemmalaget, och regerande svenska mästaren, Smederna som drog det längsta strået mot Vetlanda. Även där handlade det emellertid om en ledning som var större; Smederna hade 37–29 efter elva heat.

Returmötena körs nästa vecka.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN