Motorsport

F1-föraren Pierre Gasly utsatt för inbrott i Frankrike

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

När F1-föraren Pierre Gasly återvände hem efter tre VM-deltävlingar fick han sitt livs chock.

Tjuvar hade plundrat hans hus i Normandie.

– Vissa människor är verkligen värdelösa, respektlösa och föraktliga, förklarar han.

Fransmannen ber nu allmänheten om hjälp för att hitta de tjuvar som tagit sig in i hans hus. På sociala medier beskriver han den kaos som mötte honom när han efter tre veckors tävlande i Storbritannien och Spanien återvände till sitt hem i franska Normandie.

– Någon har brutit sig in i mitt hus i Normandie och plundrat det, twittrar Alpha Tauris franske förare.

Tjuvarna har vänt upp och ner på huset och lagt beslag på smycken, kläder, glasögon, klockor och fler av de hjälmar som fransmannen tävlat i under sin karriär.

– Var snäll och ta kontakt med mig om ni har sett någonting eller kommit över någon information kring detta, skriver Pierre Gasly, 24.

– Tack för att ni delar inlägget. Ett stort tack till er alla.

Fransmannen som slutade nia i helgens deltävling i Spanien har haft två motiga år, i fjol fick han lämna sin förarplats hos Red Bull mitt under säsongen och i år ligger han på plats 13 i VM-tabellen som leds av den regerande mästaren Lewis Hamilton, Mercedes.

Detta är inte första gången som en av Frankrikes förare blir rånade under en pågående tävlingshelg. Det är bara ett år sedan hans landsman och förarkollega Romain Grosjean råkade ut för en liknande händelse. I juni 2019, måndagen efter Kanadas GP upptäckte han och hans fru Marion Grosjean hur tjuvar tog sig in i deras hus. De tog då inkräktarna på bar gärning och lyckades jaga dem på flykten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Positiva ekonomiska effekter efter starten av elitserien

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Pierre Gasly