Petter Northug gör reklam på den svenska skidtävlingen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

TROLLHÄTTAN. När svenska skideliten gör tävlingsdebut för sommaren finns Petter Northug med i bilden.

Vid målområdet syns sponsorskyltar med skidstjärnans varumärke.

– Vi vänder inte Petter ryggen, säger Magnus Larsson som är en av arrangörerna bakom loppet och Calle Halfvarssons manager.

Alliansloppet i Trollhättan lyckas trots coronapandemin arrangera rullskidtävlingar och erbjuda den svenska skideliten fina förhållanden mitt i sommaren.

Under torsdagen och fredagen får skidstjärnorna chans att utmana varandra på banan i centrala Trollhättan och SVT sänder loppet.

Både Charlotte Kalla, Linn Svahn, Frida Karlsson och Calle Halfvarsson är på plats.

Arrangemanget har flera sponsorer och en av dem är varumärket Northug, som tillhör Petter Northug. När tävlingarna avgörs under torsdagen finns skyltar med Northugs namn vid målområdet. Alliansloppet har - som flera andra samarbetspartners - valt att fortsätta sitt samarbete med norrmannen som nyligen åkte fast i en poliskontroll.

Foto: ANDERS DEROS
Foto: ANDERS DEROS

Calle Halfvarsson och Frida Karlsson är två åkare som har sponsorsamarbete med Petter Northug. Norrmannen hamnade nyligen i en ny skandal när han åkte fast för fortkörning. I samband med det misstänks han för att ha kört påverkad och polisen fann vid tillslag i hans hem kokain.

Fortsätter samarbetet

I fredags berättade Petter Northug om den nya skandalen och att han har stora problem.

Mia Karlsson, Fridas manager, meddelade Sportbladet förra veckan att de än så länge fortsätter sitt samarbete med Northug.

– Det är för tidigt att säga om huruvida vårt samarbete kommer att fortsätta framöver, poängterar Frida Karlsson.

Magnus Larsson, manager för Calle Halfvarsson bekräftar för Sportbladet, att Calle Halfvarsson har bestämt sig för att fortsätta.

– Jag kommer fortsätta att åka med hans glasögon, säger Calle Halfvarsson.

Sponsorsamarbetet fortsätter också mellan Alliansloppet och norrmannen.

– Det är samma där. Vi känner Petter och känner att vi inte vill lämna honom här nu. Som läget är nu ska vi ha skyltarna kvar, det handlar om att det finns en människa bakom detta som behöver hjälp och vi ska inte vända ända ryggen till, säger Magnus Larsson som är en av arrangörerna bakom tävlingar.

I Norge har Petter Northug samarbete med bland annat Norges skidförbund.

Publicerad:

LÄS VIDARE