Klubben tvingas lägga ner i krisen

Uppsala Basket läggs ned efter ekonomiska krisen

avTT

Foto: Janerik Henriksson/ TT
Det är slutspelat för Uppsala baskets herrar.

Uppsala flyttades ner från Basketligan efter att ha legat sist hela året. Nu kommer beskedet att klubben helt lägger ned sin verksamhet.

Den skuldtyngda föreningen har inte tillräckligt stark ekonomi för att klara spel i superettan, skriver Upsala Nya Tidning.

Elitklubben i Uppsala grundades redan 1960 och har alltid tillhört toppklubbarna i svensk basket, med flera SM-finaler på meritlistan. Uppsala har hela tiden spelat i Basketligan sedan den bildades 1992, men nu är det slut.

Uppsala flyttades ner från Basketligan till superettan efter den här säsongen, men nu drar sig klubben ur även den serien – av ekonomiska skäl.

Efter flera års allt sämre ekonomi fick klubben till på fredagen på sig att komma in med ekonomiska garantier för att fortsätta spela seriespel.

"Uppsala Basket meddelade dock SBBF under fredagen den 12 april att de inte inkommer med kompletterande underlag och därmed inte kommer att spela i någon förbundsserie nästa säsong", skriver Svenska basketförbundet i ett pressmeddelande, uppger UNT.

Den ekonomiska krisen är djup.

– Det är mycket pengar, men hur mycket tänker jag inte gå in på, sade Uppsala Baskets tillförordnade ordförande Jan Nordström till UNT i början av veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

Superettan