Sarah Sjöström

Sjöström efter guldet: ”Ska aldrig mer simma distansen”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Enkel vinst på SM i Malmö.

Men efter guldet är stjärnan Sarah Sjöström tveksam till fortsättning på distansen.

– Som det känns just nu ska jag aldrig mer simma 200 m frisim, säger hon i SVT:s sändning.

Sarah Sjöström var som väntat överlägsen i finalen på sitt första lopp på SM i Malmö. 25-åringen vann guldet på 200 meter frisim på tiden 1,57,06 – sju sekunder före tvåan Emma Magnusson.

– Det är verkligen ett signum Sarah har. Hon ger alltid sitt bästa i finalerna oavsett om det är VM eller SM, säger SVT-experten Lars Frölander.

”Gympass kvar i musklerna”

Trots dominansen berättade Sjöström efter loppet att hon vill att det ska kännas lättare framöver.

– Jag var av någon anledning riktigt sliten på sista sträckan (50 meter), och det var jag inte riktigt med på. Jag hade ett hårt gympass i går som satt kvar i musklerna faktiskt, säger Sjöström i SVT:s sändning.

Om tre veckor inleds VM på långbana i Sydkorea, troligtvis utan Sjöström på distansen där hon är nybliven svensk mästare.

– Som det känns just nu ska jag aldrig mer simma 200 m frisim. Men jag vill inte säga någonting inför VM, säger Sjöström i SVT:s sändning.

Tog ett guld till

Senare under fredagskvällen vann Sjöström ett guld till, 50 meter ryggsim är inte en distans hon i vanliga fall – men det blev en förstaplats med tiden 28,52.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sarah Sjöström

Simning