Alpint

KLART: Alpina tävlingarna i Åre ställs in

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

ÅRE. Det blir inga tävlingar i Åre i helgen.

Alpinchef Tommy Eliasson Winter bekräftar för Sportbladet att tävlingarna ställs in efter folkhälsomyndighetens förslag till regeringen.

– Det känns som rätt beslut, säger han.

Världscupavslutningen i Cortina fick ställas in efter oron kring coronaviruset. Säsongens sista tävlingar på damsidan skulle i stället bli helgen i Åre med start i morgon. Men parallellstorslalomen, storslalomen och slalomen ställs nu in efter folkhälsomyndighetens förslag till regeringen. Förslaget bygger på att allmänna sammankomster med mer än 500 personer bör tills vidare inte få hållas.

Ställer in alla tävlingar

Beslutet att ställa in världscuptävlingarna i Åre togs av tävlingskommittén efter det nya beskedet.

– Vi har hela tiden följt myndigheternas instruktioner. Vi har 900 ackrediterade så det här känns som rätt beslut att ta, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

Teknikåkarna på damsidan får därmed ett speciellt slut på säsongen. Den senaste tävlingen i tyska Ofterschwang ställdes in på grund av snöbrist och nu avslutas alltså säsongen med ytterligare två inställda tävlingar på grund av coronaviruset.

– Jag fick nyss veta. Jag är helt chockad. Jag blev så ledsen. Jag var så himla peppad och har känt att jag är på g, men de tär som det är, säger Emelie Wikström.

Svenska skidförbundet kommer även att ställa in alla andra tävlingar, såsom junior-SM, tills vidare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om idrott och corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint