Styrkebesked av lag Hasselborg i EM-premiären

Av: 

TT

Några premiärnerver syntes inte till när Sveriges damlandslag gick in i curling-EM på hemmaplan. Lag Hasselborg besegrade Danmark med hela 6–3.

Lag Hasselborg – med skippern Anna Hasselborg i spetsen – har kommit till Helsingborg för att försvara EM-guldet från förra året, och anses av många vara laget att slå i årets mästerskap. Men Danmark lyckades inte med uppgiften i premiärmatchen på lördagen.

De svenska damerna gjorde allt rätt från början och fick matchen dit de ville. Redan i den andra omgången ryckte Sverige sig till en 3–0-ledning, och halvvägs in i matchen stod det 5–1.

Efter den nionde omgången valde Danmark att ge upp matchen när Sverige ledde med 6–3, vilket blev slutresultatet.

Därmed har Sverige fått en smakstart på mästerskapet. Men Anna Hasselborg var noggrann med att tona ner favoritskapet inför premiären.

– Vi tänker inte på oss själva som favoriter. Vi tänker att det finns fyra starka nationer som alla slåss om guldet, och vi är en av dem. Vi vet vad vi kan och hur långt det kan räcka, sade hon på fredagen.

På söndagsmorgonen väntar gruppspelets andra match för det svenska damlandslaget. Det blir en tuff värdemätare mot Schweiz, som med Silvana Tirinzonis lag är rankat tvåa på världsrankningen. Lag Hasselborg är rankat trea.

De svenska herrarna vann också sin premiär, även den mot Danmark, med 9–3 på lördagsmorgonen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.