Hemligheten bakom Duplantis världsrekord

GLASGOW. Vad är hemligheten bakom Mondo Duplantis världsrekordform?

Större, starkare?

– Nej, tvärtom. Jag har gått ner i vikt till den här säsongen, säger Mondo själv.

Det är hård träning och en ny diet som fått Mondo att krympa – och lyfta.

– Ja, jag har lagt om kosten och börjat äta nyttigare och verkligen tänka på vad jag sätter i mig. När jag gick kvar på college förra våren var det inget jag ens tänkte på. Det blev mycket snabbmat.

– Nu har jag helt slopat det och allt som är friterat. Jag är ingen collegegrabb längre. Jag har lärt mig att vara vuxen. Och de ändrade matvanorna och hårdare träning har gjort att jag tappat i vikt. Sedan har jag slutat växa också.

Men du är inte vegetarian?

– Nej, jag har alltid ätit kött och det kommer jag fortsätta med.

Det är inte bara collegetiden som är över.

”Måste lära mig att vara vuxen”

Mondo flyttade hemifrån i fjol också, till en egen lägenhet i Baton Rouge.

– Det har både för- och nackdelar. Jag gillar att vara ensam i bland, men samtidigt saknar jag mina föräldrar. Det är bara en timme dit med bil, men jag måste lära mig vara vuxen nu.

Att Mondo är stor i Baton Rouge och att hans universitet inte glömt honom, syns på långt håll för de som passerar skolan.

De har löpt en enorm reklamskylt, där de hyllar Mondos världsrekord.

Mondo som plötsligt är världens bäst betalde friidrottare.

Pengarna rasar in och varje världsrekord är värt miljonbelopp i olika bonusar. De 30 000 dollar han fick av arrangörerna här i Glasgow direkt efter rekordhoppet är bara en liten del.

Men han håller i pengarna.

– Ja, jag har inte köpt någonting egentligen. Inte ens en ny soffa som jag pratade om i somras. Jag är inte så mycket för prylar och jag kör fortfarande omkring i brorsans gamla Toyota.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN