Uppgifter: Kaos i förbundet – hotade säga upp sig

Lars Selin och Karin Ersson
Lars Selin och Karin Ersson

I dag presenterade skidförbundet Daniel Fåhraeus som ny längdchef.

Nu uppger SVT att rekryteringen föregåtts av internt kaos där landslagscheferna Lars Selin och Karin Ersson hotat att säga upp sig.

– Vi har väl haft ett turbulent år, det har väl inte undgått någon, säger Lars Selin till SVT.

Efter ett drygt halvår utan längdchef har nu skidförbundet tillsatt Johan Sares efterträdare på posten.

Daniel Fåhraeus kliver in på posten från och med april.

– Det känns jättespännande, omtumlande och lite läskigt att bli en offentlig person, sa han till Sportbladet om nya jobbet.

Och omtumlande ser även rekryteringen av honom ut att ha varit.

Enligt SVT:s uppgifter ska förbundsdirektör Ola Strömberg fått skarp kritik internt för rekryteringsprocessen där bland annat Rikard Grip ska ha varit aktuell. På ett krismöte ska landslagscheferna Lars Selin och Karin Ersson hotat att avgå på grund av hanteringen av tillsättningen.

”Turbulent år”

Ola Strömberg menar dock att det inte varit stökigare än vanligt.

– Inte mer än normalt. Senaste året har det varit ganska många som har slutat av olika anledningar, då blir det en situation där många måste steppa upp och göra saker de normalt inte gör, säger han till SVT.

Lars Selin säger att han inte har några planer på att lämna skidförbundet men medger att organisationen har utsatts för prövningar.

– Vi har väl haft ett turbulent år, det har väl inte undgått någon. Sen har Ola (Strömberg), Karin (Ersson) och jag hoppat in på tillfälliga tjänster på väldigt kort varsel och det innebär såklart utmaningar, det gör det, säger Lars Selin.

Calle Halfvarsson har inte märkt av något kaos på förbundet.

– Jag har inte lagt någon energi på det. Sen vet jag inte om någon annan åkare stört sig på det. Jag har inte brytt mig alls. Så som situationen blev med Jonas (Peterson, för detta landslagschef som fick sparken) var lite olyckligt och det har varit lite turbulent, men det har inte stört mig, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.