Världsmästare öppnar för F1-comeback 2020

Satsar Fernando Alonso på Rally Dakar, Formel 1 eller IndyCar?

Målet är att vinna motorsportens Grand Slam.

Och att bli ihågkommen som historiens störste förare.

Därför lämnar Fernando Alonso WEC för att anta nästa utmaning.

Redan 2017, samtidigt som Fernando Alonso tävlade i F1, såg han sig om efter nya utmaningar. 2018 valde han att skriva på för en hel säsong i WEC med målsättningen att vinna LeMans 24-timmarslopp.

Det lyckades han med.

Hösten 2018 avslutade han F1-karriären efter två VM-titlar för att satsa helhjärtat på WEC och på Indy 500. Han satsar på att vinna klassikern i Indianapolis i slutet av maj för att bli den andra föraren i historien som vunnit motorsportens Grand Slam. Britten Graham Hill är den enda som lyckats med bedriften att vinna de tre klassiska loppen Monaco GP, Le Mans 24-timmarslopp och Indy 500.

Men redan innan startskottet har gått i Indy 500 planerar Alonso för nästa steg i karriären. Efter 24-timmarsloppet i LeMans som avgörs i juni avslutar han samarbetet med Toyota och WEC.

– Det var en härlig tid i WEC, men det kapitlet är snart slut, säger Alonso.

– Att vinna LeMans 2018 var en av höjdpunkterna i min karriär och ett viktigt steg på vägen att nå mitt stora mål, Grand Slam.

Fernando Alonso öppnar för återkomst till F1
Fernando Alonso öppnar för återkomst till F1

Satsar Fernando Alonso på Rally Dakar, F1 eller IndyCar?

Toyota ersätter honom med den förre F1-föraren Brendon Hartley, men vad Alonso ska göra är inte klart. Det kan bli en comeback i F1.

– Det kan bli Formel 1 2020, Indy Car eller en helt annan serie, säger 37-åringen enligt motorsporttotal.

– Jag har ett par olika idéer.

Det skulle också kunna vara Rally Dakar, Fernando Alonso testade en Toyota Hilux i Sydafrika i slutet av januari men han har också visat intresse för V8 Supercars i Bathurst, Australien.

– Han vill vinna alla världens stora tävlingar, Bathurst är ett av dem, har McLarens VD Zak Brown tidigare sagt till motorsportmagazin.

I helgen tävlar Fernando Alonso i WEC och kör sextimmarsloppet på Spa-Francorchamps i Belgien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.