Länsberg klar för sin tuffaste fajt i karriären

avOssian Flodmark

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

UFC-stjärnan Lina Länsberg har klart med en ny fajt.

Svenskan ställs mot sitt tuffaste motstånd hittills i karriären när hon går upp mot amerikanskan Sara McMann i MMA-buren.

– Det känns gött nu alltså, säger hon till SVT Sport.

Nu är det klart att malmöiten Lina Länsberg ska upp i ringen igen. 25 januari 2020 ska hon möta nionderankade Sara McMann på UFC Raleigh i Noth Carolina i bantamviktklassen (61.3 kilo).

– Hon är definitivt på väldigt hög nivå som fajter och idrottare. Hon har varit med oerhört länge. Hon har OS-silver i brottning sedan tidigare. Jag är stolt över att få möta sådant motstånd, säger Lina till SVT Sport.

Klättring i världsrankingen

Lina Länsberg har en bakgrund inom Thaiboxning och brottning. Sedan 37-åringens intåg i UFC-världen är hon nu ansedd som en veteran. Skulle hon vinna mot Sara McMann, 39, ser hon en klättring i världsrankningen där hon nu befinner sig på en elfte plats.

– Det är klart att det finns i huvudet någonstans att gå titelmatch. Men det handlar också om möjligheten att gå match mot den absoluta världstoppen. Att bli rankad bland topp tio i UFC är ett bevis att man är i organisationen för att hålla sig i toppen.

Hennes två senaste fajter mot Tonya Evinger och Macy Chiasson har hon vunnit.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA

UFC