Therese Johaugs personliga hälsning till svenska stjärnan

avPetra Thorén

Publicerad:

Beskedet att Frida Karlsson är avstängd från tävlingar har landat i det norska landslaget.

Therese Johaug skickar via Sportbladet några personliga ord till sin svenska konkurrent.

– Att ta vara på hälsan är det viktigaste nu och använd den tid du behöver, hälsar den norska skidstjärnan.

Frida Karlsson har pekats ut som den åkare som kan utmana suveräna Therese Johaug i vinter.

20-åringen vann överraskande tre medaljer på VM i Seefeld förra vintern och har tagit sig an sin första riktiga säsong i världscupen med stor entusiasm.

Men premiären i Ruka blev inte vad svenskan förväntat sig. Hon blev som bäst åtta, med femte snabbaste åktid på söndagen i jaktstarten.

Efter hemkomsten gjorde hon en hälsokontroll och i går berättade Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande att Frida Karlsson inte klarat alla krav i kontrollen och att hon nu får tävlingsstopp och tvingas dra ner på träningen.

”Väldigt trist besked”

Therese Johaug var på väg till Davos under måndagen när hon fick beskedet. Under tisdagen sänder hon en personlig hälsning till Frida Karlsson via Sportbladet:

”Det var ett väldigt trist besked att få. Jag hoppas att du snart är tillbaka på tävlingar tillsammans med oss igen. Men att ta vara på hälsan är viktigast och använde den tid du behöver. Kom ihåg att du har många bra år och skidlopp framför dig. Varma hälsningar från Therese.”

Den norska tränaren Ole Morten Iversen var inne på samma spår i går.

– Vi vill gärna ha konkurrensen och det är synd för Therese (Johaug) och damskidåkningen, men Fridas hälsa är viktigast, sa Ole Morten Iversen.

Therese Johaug har vunnit alla distanslopp hittills i världscupen och hittills har ingen annan åkare riktigt varit i närheten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM