”Snöpligt – hästen i sitt livs form”

Foto: Pontus Lundahl/TT
Lindelöw och Zacramento
SPORTBLADET

Fjortonde plats för Douglas Lindelöw i söndagens hoppning i Verona, men fortsatt bra med i världscupen som elva i tabellen.

– Nu får jag får försöka konservera den fina formen på min häst, säger en bekymrad Lindelöw som får vänta fem veckor på nästa VC-omgång. 

Douglas Lindelöws häst Zacramento är i kalasform. För två veckor sedan blev det en femteplats i världscupen i Oslo och i fredags i Verona en andraplats i en 1.55-hoppning.

I själva världscuphoppningen i Verona såg det till en början fortsatt lovande ut men på hinder nummer nio föll en bom och därmed också chansen att gå till omhoppning om en topplacering.

– Snöpligt. Han tittade till på några buskar i hindret. Men det är så det är, små maginaler hela tiden, säger Lindelöw till Sportbladet.

”Inte helt rätt”

Tack vare ett bra tempo redan från start slutade han emellertid som näst snabbaste ryttare av de nio med en rivning var. Det gav tre nya VC-poäng.

– Ja, några poäng blev det. Vi kämpar vidare. Zacramento är i bättre form än någonsin. Nu har han gått en säsong på denna nivå, fått in rutinen och blivit varm i kläderna, säger Lindelöw.

Nu gäller det bara att behålla formen. Det är inte helt lätt. Den plan som Lindelöw fått tilldelad av förbundskapten Henrik Ankarcrona innebär att nästa VC-start blir först 10 december i spanska La Coruna.

– Jag är inte helt nöjd med den planen, men det är vad jag fått att förhålla mig till. Nu får jag försöka själv att komma in på olika tävlingar för att behålla formen, men det är inte så lätt. Sen tycker jag synd om hästen som måste göra så långa resor, säger Douglas Lindelöw.

Seger för Fredricsson

Peder Fredricson och förra helgens VC-tvåa, Henrik von Eckermann, stod över Verona. De har istället tävlat i Jönköping och Elmia där Fredricson har startat H&M All In för första gången sedan EM-guldet i Göteborg i augusti. 

Det resulterade i seger i söndagens grand prix för europamästarna medan von Eckermann tog en tredje plats med hästen Chacanno.

Fredricson och von Eckermann fortsätter världscupen i Lyon om en vecka. De ligger nu elva respektive sjua i VC-tabellen.

Vann i Verona gjorde holländaren Maikel Van der Vleuten på VDL Groep Verdi.

ARTIKELN HANDLAR OM