Caspersen Falla om hatet från svenskarna

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET
SPORTBLADET

BEITOSTÖLEN/STOCKHOLM. Maiken Caspersen Falla är Stina Nilssons främsta rival i sprintspåren.

Och för det får norskan en rejäl dos hat på sociala medier.

– Det finns många arga svenskar, säger hon.

Maiken Caspersen Falla är de senaste årens allra främsta sprintdrottning. OS-guld i Sotji, VM-guld i sprintstafett i Falun och sprint-, sprintstafett- och stafettguld i Lahtis förra året.

Men världscupen i fjol var annorlunda. Då var hon oftast snäppet bakom Stina Nilsson – fast hon till slut vann den total cupen.

Duellen väntas fortsätta under säsongen. Något som också väcker känslor bland fansen.

På en pressträff i Beitostölen berättat Maiken Caspersen Falla att hon fått ta emot mycket skit i sociala medier från svenska skidfans.

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET
Maiken Caspersen Falla

– Ja, jag gillar inte svenskar... nej jag bara skojar! Men det finns väldigt många arga svenska på sociala medier. Det är överraskande, säger hon.

Oftast kommer de arga meddelandena i kommentarsfältet på Instagram.

– Så fort jag ser det så släcker jag ner Instagram, jag försöker vara positiv och har roligt när jag åker skidor. Att slänga skit så har jag inget för, säger Falla som normalt sett inte är ute i särskilt många ordkrig i pressen.

”Det blir osakligt, dumt”

Hon berättar att fokuset sällan är riktat mot henne personligen, utan de norska dopningsskandalerna och användandet av astmamedicin.

– Det blir bara osakligt, dumt. Det är bara att skratta åt att det finns någon som kan irritera sig så mycket att man gör en Instagramprofil bara för att skriva skit till norska utövare, säger Falla.

Hon tror det är en följd av att det dels varit mycket norska problem vid sidan av spåren samtidigt som att Sverige tagit ett par kliv uppåt de senaste mästerskapen.

– Ja, jag tror det handlar om skadeglädje, säger Falla.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16