Skid-VM 2017

”Inte roligt – bägge två är besvikna”

Motiverar petningen i stafetten

avErik Karlsson, Malin Wahlberg

LAHTIS. Ebba Andersson tog en skrällplats i stafetten. 

Det betyder att Ida Ingemarsdotter petas för andra VM:et i rad och Hanna Falk petas från andra raka stafetten under detta VM. 

– Klart att bägge två är besvikna, säger Rikard Grip.

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYR≈N
Falk.

Konkurrensen om de svenska stafettplatserna är rekordhårda. När Rikard Grip till slut valde att gå på Ebba Andersson i stafetten var det samtidigt ett hårt slag mot både Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk

Ingemarsdotter har varit en stabil förstasträcksåkare för Sverige större delen av −10-talet men petades lika överraskande i Falun till förmån för Sofia Bleckur. 

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
I Ulricehamn körde både Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk för Sverige.

En andra rak petning var tuff att ge besked om för Rikard Grip. 

– Hon var ändå balanserad och förstod själv att det skulle kunna bli så utifrån att hon inte riktigt fått till det i de sista loppen. Det börjar bli så tuff konkurrens att man måste leverera på sin absoluta topp för att få vara med, säger han. 

”Börjat ställa in sig på det”

Anna Haag tar i stället över sträckan – från sin rumskompis. 

– Jag vet att hon är besviken, vi hade pratat ganska mycket om det innan och hon hade nog börjat ställa in sig på att hon kanske inte skulle få åka, säger Haag. 

Hanna Falk petades även till lagsprinten och var väldigt besviken efter återigen ha ställts utanför ett lag där hon i teorin var aktuell för både klassiskt och skejt.

– Det är alltid tufft att ge besked till en åkare, det är inte roligt att berätta att någon inte får åka. Båda var besvikna, säger Grip om petningen. 

ARTIKELN HANDLAR OM