Publicerad:

Lundgrens bakslag – inte kunnat träna med stavar

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Premiären i Bruksvallarna är bara dagar bort.

För Moa Lundgren har uppladdningen varit allt annat än bra.

– Jag har inte fått åka med stavar de tio senaste veckorna, säger hon.

Moa Lundgren tog plats i landslagets a-trupp efter att ha gjort flera topp tio-resultat i världscupen i fjol.

Men inför årets säsong är osäkerheten stor.

– Jag har inte tänkt så mycket på corona för jag har haft problem med en hand sista tio veckorna så jag har mer oroat mig för att den ska bli bra, säger 22-åringen och fortsätter:

– Jag har en sena som hoppar ur led och ett ligament som inte orkar dra tillbaka den. Jag har eventuellt tränat för mycket i sommar så att den har blivit utmattad.

Moa Lundgren har inte kunnat träna med stavar tio veckor.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Moa Lundgren har inte kunnat träna med stavar tio veckor.

”Lite frustrerad”

Skadan har gjort att Lundgren inte kunnat åka skidor med stavar under hela perioden. Så sent som i söndags, med mindre än en vecka till Sverigepremiären i Bruksvallarna, gjorde hon första passet med stavar.

– Jag har försökte acceptera det, men sen har jag blivit lite frustrerad när det inte gått så snabbt som jag har velat. Men i går var det bara kul att vara igång igen. Det gick över förväntan så det finns ändå hopp.

Är du orolig för världscuppremiären i Ruka?

– Jag avsäger mig alla tankar om idéer om sådant för att inte låsa fast mig själv i hur det ska bli och mer ta de tävlingshelger jag får. Jag vet att formen är god, men skidformen är jag mer osäker på. Det blir verkligen pang på med tävling i helgen så jag får ta det som det kommer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: