Danmark dominerade mot Argentina

Det regerande världsmästarlaget Danmark befäste gruppsegern ikväll, med sin tredje raka vinst efter 31–20 mot Argentina.

– Vi har vunnit med 20, 14 och 11 bollar och det tror jag inte att många hade räknat med på förhand, säger danska landslagstränaren Nicolaj Jacobsen till Ekstrabladet.

Samtidigt knep Ungern gruppsegern i grupp A efter att ha avgjort mot Tyskland i matchens slutsekunder.

Danmark har inlett handbolls-VM med ett tydligt budskap: de vill försvara sin mästartitel från 2019.

Mötet med Argentina, som sedan 1997 har gått vidare till mellanrundan en gång och som bäst placerat sig om 12:a, blev varken överraskande eller särskilt dramatiskt.

Danskarnas dominans var genomgående – och med segern om 31–20 har de nu genomgått det inledande gruppspelet med tre raka segrar och därmed tar de med sig fyra poäng in i mellanrundan.

”Riktigt glad”

– Vi har vunnit med 20, 14 och 11 bollar och det tror jag inte att många hade räknat med på förhand, så på den fronten är jag riktigt glad, säger danska landslagstränaren till Ekstrabladet.

Nu väntar ett hårdare motstånd dock, förklarar han.

– Men på torsdag börjar ett helt annat gruppspel där vi möter Qatar, som är ett av turneringens fysiskt starkaste lag, som spelar klokt med en gammal listig räv på bänken, säger han till tidningen.

Fernández målhjälte i Spaniens seger

Spanien har genom vinsten mot Tunisien även de säkrat gruppsegern i grupp B, med tre poäng med sig till mellanrundan.

Men laget, som vunnit två VM-guld 2005 och 2013 – och dubbla EM-guld 2018 och 2020, har inte haft en lika spikrak väg genom gruppspelet som väntat.

De fick dela på poängen med Brasilien efter 29–29 men fick med sig två värdefulla poäng från matchen mot Polen: efter att ha vunnit med uddamålet.

Det inledande resultatet fick vänstersexan Ángel Fernández att reagera på sociala medier.

”Ingen har sagt att det är lätt. Men tillsammans ska vi övervinna motgångarna. Heja Hispanos”, skriver han på Instagram.

Och sedan var han målstarkast i laget när Tunisien besegrades. Fernandez stod för tio av Spaniens 36 mål.

Rysaravslut mellan Tyskland och Ungern

Tyskland och Ungern möttes i en jämn och svängig match om gruppsegern i grupp A: men Ungern drog det längsta strået i det som blev en riktig rysare där matchen avgjordes med tre sekunder speltid kvar. 29–28 blev Ungerns segersiffror. Båda är sedan tidigare vidare till mellanrundan.

Polen besegrade också Brasilien och blir grupptvåa i grupp B efter Spanien. I grupp C blev Kroatien gruppsegrare.

Tunisien, DR Kongo och Angola är uträknade och får fortsätta i Presidents cup, medan Japan som kom sist i VM 2019, är vidare till mellanrundan för första gången någonsin. Det är även Bahrain.

Mellanrundan inleds redan på onsdag, med mötena: Schweiz–Island, Frankrike–Algeriet, Portugal–Norge, Nordmakedonien–Slovenien, Ryska handbollsförbundets lag–Egypten, Sverige–Belarus.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.