Avslöjar: Ikonen väntas ersätta ikonen i Blågult

”Finns bara ett landslag jag skulle kunna tänka mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

En Bengan Boys-legendar ut.

En annan in.

Sportbladet kan avslöja att Tomas Svensson är nära att ta över efter Mats Olsson som målvaktstränare i svenska landslaget.

I går kunde Sportbladet avslöja att Mats Olsson slutar som målvaktstränare för det svenska herrlandslaget.

Det norska handbollsförbundet, som är hans huvudsakliga arbetsgivare, sätter stopp för dubbelarbetandet efter drygt sju år.

Nu kan vi berätta vem som är högaktuell att ersätta honom efter VM.

Martin Boquist, Tomas Svensson och Ljubomir Vranjes 2004.
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Martin Boquist, Tomas Svensson och Ljubomir Vranjes 2004.

Nära en gång tidigare

Det är inte oväntat hans gamla målvaktskollega i Bengan Boys: Tomas Svensson.

Snart 53-årige Svensson är i dag målvaktstränare för Island och i tyska Magdeburg, med bland annat svenske burväktaren Tobias Thulin. Han har tidigare haft samma uppdrag i det danska landslaget (2015–16) och Rhein-Neckar Löwen (2011–14).

Svensson skulle ha blivit målvaktstränare för de svenska herrarna redan 2014 men fick inte ihop det med sin familjesituation och i stället tog Mats Olsson över uppdraget.

Island stoppar inte

Det svenska handbollsförbundet och Svensson väntas komma överens efter VM. Redan i mars stundar det mycket viktiga OS-kvalet.

Island kommer, enligt Sportbladets uppgifter, inte sätta några käppar i hjulet för Svensson att bli en del av sitt hemlands landslag.

– Det finns bara ett landslag jag skulle kunna tänka mig att lämna Island för och det är Sveriges. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Svensson kort till Sportbladet.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mats Olsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE