Carolina Klüft och Michel Tornéus blir OS-experter

Carolina Klüft.
Carolina Klüft.

Discovery har presenterat två experter till sommarens OS.

Och det är inte vilka som helst.

Michel Tornéus och Carolina Klüft tar plats i stallet, meddelar Discovery i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att arbeta med OS i Tokyo. De olympiska spelen är ett fantastiskt evenemang som äntligen blir av och som jag tror många med mig har sett fram emot, säger Carolina Klüft i ett pressmeddelande från Discovery.

Klüft har totalt nio guld från stora mästerskap, och vann själv OS-guld 2004 i sjukamp. Nu ska hon guida den svenska tv-publiken genom sommarens olympiska spel i Tokyo.

”Ser fram emot att följa våra svenska hjältar”

Till sin hjälp kommer hon att ha den förre längdhopparen Michel Tornéus, som deltagit i två OS, och bland annat vunnit inomhus-EM-guld 2015.

– Jag ser fram emot att få följa våra svenska hjältar som ska tävla i Tokyo samt guida det svenska folket under dessa efterlängtade dagar av olympiska tävlingar, säger han i samma pressmeddelande.

Tornéus ska agera expert i friidrotten, medan Klüft i en expertroll ska hjälpa programledare Jonas Karlsson ska leda sändningarna från samma tävlingar.

– Det är glädjande för oss på Discovery, men framför allt för våra tittare, att vi lyckats värva Carolina och Michel till våra sändningar från OS i Tokyo. Det är två otroligt kunniga och omtyckta experter som vi nu kan addera till vår OS-trupp, säger John Witt som är projektledare för OS på Discovery Networks Sverige.

Michel Tornéus.
Michel Tornéus.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.