Kobe Bryant

Känslofyllt när Kobe Bryant valdes in i Hall of Fame

Av: 

TT

Kobe Bryants hustru Vanessa Bryant tillsammans med basketlegendaren Michael Jordan i samband ceremonin där Kobe Bryant valdes in i basketens Hall of Fame.
Kobe Bryants hustru Vanessa Bryant tillsammans med basketlegendaren Michael Jordan i samband ceremonin där Kobe Bryant valdes in i basketens Hall of Fame.

SPORTBLADET

Den avlidne basketstjärnan Kobe Bryant har nu formellt valts in i basketens Hall of Fame.

– Kobe var i en liga för sig, säger Vanessa Bryant.

Ceremonin skulle egentligen ha hållits förra hösten men sköts upp på grund av pandemin. I fokus hamnade Kobe Bryants änka, Vanessa Bryant, som höll ett känslosamt tal i anslutning till ceremonin.

– Jag brukade alltid undvika att hylla honom offentligt för det kändes som han fick tillräckligt med sådant av supportrar världen över, och någon behövde ta tillbaka honom till verkligheten. Just nu är jag säker att på att han skrattar i himlen för att jag lovordar honom på en offentlig scen. Han vinner fortfarande, sade hon bland annat i sitt tal.

”En sann mästare”

Kobe Bryant var under många år en av NBA-basketens allra största stjärnor och ledde sitt Los Angeles Lakers till fem NBA-titlar under sina 20 år i ligan. Den 26 januari 2020 förolyckades han i en helikopterolycka i Södra Kalifornien. Förutom Bryant dog även hans 13-åriga dotter liksom ytterligare sju personer ombord på helikoptern.

– Hans statistik talar för sig själv. Kobe var i en liga för sig, han tog aldrig några genvägar när det kom till basketen och gav allting till idrotten. Nu är du i Hall of Fame och en sann mästare, sade Vanessa Bryant.

Bland övriga åtta basketstjärnor som valdes in märktes bland andra Tim Duncan och Kevin Garnett liksom Tamika Catchings som bland annat tog fyra OS-guld med USA.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wahlberg: En otrolig resa – ingen trodde på Norrköping Dolphins

ÄMNEN I ARTIKELN

Kobe Bryant

NBA