Uppsala värvar landslagscenter

Foto: ANDREAS L ERIKSSON, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Odin Lindell fick lämna Uppsala Basket för tre veckor sedan.

Nu har klubben värvat landslagsspelaren Carl Engström.

– Jag tror att det kan bli en riktig lyckad säsong, säger centern.

Det var den 9 december som Uppsala kom med chockbeskedet att de bryter med kontraktet med Odin Lindell. Centern, som spelat i Uppsala i nio säsonger, fick lämna efter att han spelat seriespel i padel samtidigt som han missat morgonträningar med klubben på grund av skadekänning.
Lindells juridiska ombud Martin Klette förbereder en stämningsansökan mot klubben efter vad han kallar ett ”arbetsrättslig övertramp”.

”Passar perfekt”

Men nu har Uppsala gjort klart med Lindells ersättare. Landslagsscentern Carl Engström, som spelat i Spanien och Litauen den här säsongen, ansluter till laget den 2 januari.
– Carl passar perfekt in i vår trupp, då han är en center som kan skydda korgen, blocka skott och ta returer. Offensivt är han en bra passare, en stark offensiv returtagare och screensättare som även är en duktig målgörare, säger Uppsalas klubbdirektör Christer Sjögren till klubbens hemsida.

Vill behålla Engström säsongen ut

Engström spelade i Malbas förra säsongen och har tidigare vunnit SM-guld med Södertälje Kings. Kontraktet sträcker sig till 25 januari, men Uppsala hoppas få behålla 25-åringen resten av säsongen.
– Jag ser fram emot att börja träna och träffa grabbarna. Det är ett bra gäng och jag tror att det kan bli en riktigt lyckad säsong, säger Enström.

ARTIKELN HANDLAR OM