"Ankan" kritiserar: "Jag blir förbannad"

Av: Elvedin Basic

Publicerad:

”Bort med alla mediciner inom elitidrott – det är för friska personer. Punkt”, sa SVT-experten Björn Ferry.
Åsikten rör upp starka känslor hos hockeyprofilen Anders ”Ankan” Parmström.
– Jag tycker det är ett dåligt omdömde och ett fruktansvärt uttalande, säger Anders ”Ankan” Parmström.

Björn Ferry.
Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅN
Björn Ferry.

Det var i samband med att allt fler uppgifter uppdagades kring den ryska dopningskandalen – bland annat att flera skidskyttar är inblandade – som Björn Ferry kom med uttalanden som väckt kritik.
– Allt förtroende är borta och det drabbar de rena idrottarna. Bort med alla mediciner inom elitidrott – det är för friska personer. Punkt, sa Ferry bland annat till SVT.
Efter uttalandet riktade Robin Bryntesson kritik mot Ferry.

”Jag blir förbannad”

Nu ger sig hockeyprofilen Anders ”Ankan” Parmström in i debatten. På sin Facebook lägger han upp ett inlägg där han tycker att SVT borde sparka Ferry som expert och skriver bland annat: ”Karln är ju ta mig tusan inte riktigt klok, jag blir förbannad”.
Läs hela inlägget i bilden.

Foto: Privat
Här uttalar sig Anders Parmström på sin Facebook.

Har ett barnbarn som har diabetes

Anders ”Ankan” Parmström som varit en av Sveriges största hockeyexperter i tv säger till Sportbladet att SVT ska ”ta Björn Ferry i örat”.
– Ja men det är klart att han har fel, man får väl tillåta mediciner om man har astma, allergier och diabetes om man måste ta för dem bitarna. Man får ju dispens och godkännande för det.
Varför är du förbannad?
– Jag står för mina ord, jag har ett barnbarn som har diabetes och spelar fotboll och hockey. Ska inte hon få hålla på med det ända upp till elitnivå så är det något fel någonstans, säger Anders Parmström som menar att Björn Ferry har ett ”dåligt omdöme”.

Publicerad:

LÄS VIDARE