Tennisstjärnan attackerad av knivman

Av: Martin Tolén, Patrik Brenning, Elin Öhlund Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
Petra Kvitova.
Foto: TT
Petra Kvitova.

SPORTBLADET

Tennisstjärnan Petra Kvitova kommer att vara borta minst tre månader, enligt brittiska BBC.

Tjeckiskan överfölls i sitt eget hem av en knivbeväpnad man.

– Jag är skakad men har tur som lever, säger Kvitova i ett uttalande på sin Facebook-sida.

Enligt tjeckiska Blesk satt Petra Kvitova och åt frukost i sin lägenhet hemma i Prostejov när en man som utgav sig för att vara elektriker knackade på dörren. När den 26-åriga tennisstjärnan öppnade ska han ha gått till attack med kniven.

”Försökte skydda mig”

– Tack för alla kärleksfulla hälsningar. Som ni kanske hört blev jag i dag attackerad i min lägenhet av en individ med en kniv. I mina försök att skydda mig själv blev jag svårt skadad i vänster hand. Jag är skakad men har tur som lever. Skadorna är omfattande och jag kommer behöva specialistvård men om i vet någonting om mig så är det att jag är stark och kommer kämpa. Tack igen för all kärlek och allt stöd. Nu skulle jag uppskatta lite lugn och ro så att jag kan fokusera på min rehabilitering, säger Kvitova i ett uttalande på sin Facebook-sida.

Polisen jagar nu en man i 35 års åldern som flydde platsen efter dådet.

– Det var en slumpmässig händelse, det var ingen som planerade att attackera eller råna henne för att hon är Petra Kvitova, säger Kvitovas talesperson till AFP

Operation

Det står nu klart att Kvitova inte kommer att kunna spela tennis på minst tre månader. Under dagen har hon opererats och eftersom skadan var på hennes bästa hand blir det en tuff resa tillbaka.

Enligt BBC opererades hon i fyra timmar där kirurgerna försökte att reparera de senor och nerver som skadats i attacken.

Dragits med en fotskada

Kvitova har missat de senaste tidens spel på grund av en fotskada och drog sig tidigare under tisdagen ur mixtävlingen Hopman Cup.

– Jag är besviken över att jag inte kan spela Hopman Cup. Resultaten från min röntgenundersökning visar att min fot läker, men inte så fort som jag hade hoppats, sa Kvitova i ett uttalande då.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN