Surinams 60-årige vicepresident spelade match

16-delsfinal i Cancacaf League mot Olimpia från Honduras.

Då valde Ronnie Brunswijk, 60, att snöra på sig skorna.

Surinams vicepresident och ägaren av fotbollsklubben Inter Moengotapoe tog ut sig själv som lagkapten i startelvan.

Olimpia från Honduras gjorde processen kort med Inter Moengotapoe från Surinam när lagen drabbades samman i 16-delsfinalen av Concacaf League, som är Nordamerikas svar på Europa League, när de vann med 6–0.

Sifforna i sig är väl inte så mycket att diskutera. Lite mer speciellt blir det när man grottar ner sig i det förlorande lagets startelva.

Där återfanns nämligen Ronnie Brunswijk, som lagkapten. För den som undrar är han i dag 60 år och vicepresident i Surinam och ägare av Inter Moengotapoe. I 54 minuter, på arenan som bär hans namn, bildade toppolitikern anfallspar med sin son Damian innan 60-åringen blev utbytt.

Dömd för knarkhandel i Europa

Han är därmed, med sina 60 år och 198 dagar, den äldsta spelaren någonsin i en internationell klubbturnering, uppger Daily Mail.

Ändå är det kanske hans förflutna som får en att höja på ögonbrynen än mer. Brunswijk har nämligen hunnit med en del under sin livstid.

New York Times uppger att han under 80- och 90-talet var aktiv inom det militära för att senare i livet bli efterlyst för ett bankrån. 1999 blev han dömd för knarkhandel i Nederländerna och har sedan tidigare ett förflutet som gerillaledare. Ronnie Brunswijk är också pappa till minst 50 barn.

2005 blev han avstängd från all fotboll efter att anklagats för att ha pistolhotat en spelare under en match. Den undersökningen lades sedan ner i brist på bevis.

Hemma i Surinam är han alltjämt väldigt populär och beskrivs som landets ”Robin Hood” med tanke på sin generositet gentemot befolkningen. Han uppges flertalet gånger ha kastat ner pengar till invånarna uppifrån i en helikopter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN