Duplantis: ”Nästan att 6,19 blivit en förbannelse”

ZÜRICH. Efter 33 försök på nya världsrekordhöjden 6,19 har Mondo Duplantis gett upp.

Nästa år lägger han upp ribban på 6,20

– Ja, det är dags för det nu. Efter det här ska jag pröva det. Det verkar nästan som om 6,19 har blivit en förbannelse. Dessutom låter det bättre med 6,20, säger han.

Ja, det är en utpumpad Mondo Duplantis som möter upp i natten efter Diamond League-finalen i Zürich.

Aningen besviken över att han inte fått ta de där 6,19 han försökt att klara i tio tävlingar den här säsongen.

Här i Zürich kom försök 31, 32 och 33.

– Oj. Det är mycket. Men det kanske kommer den 34:e? Vi får se. Jag har inte bestämt mig för att helt skippa tanken på att ta 6,19, men jag kommer definitivt pröva på 6,20 nästa säsong.

– Renaud Lavillenie har sagt till mig samma sak. Att det är något skumt med 6,19 och att jag ska byta till 6,20 i stället. Så det är kanske på tiden.

– Jag har varit så nära så många gånger, men jag har inte riktigt fått till det där perfekta hoppet. Det kändes som jag var på väg i tredje försöket här i kväll, men det gick inte den här gången heller.

Hur sammanfattar du tävlingen annars?

– Det känns ändå ganska bra. Jag gav verkligen allt, jag gav hundra procent för jag ville lämna det sista där ute. Och jag höjde stadionrekordet med elva centimeter.

– Men samtidigt lämnar jag den här säsongen med en lite bitter smak i munnen. Jag hade velat ha det där nya rekordet och känner att jag kunde gjort det så många gånger.

– Men i stort sett är jag nöjd med hur säsongen gick. Jag nådde mina stora mål, jag vann OS och jag vann här i Diamond League. Så jag ska inte klaga, men att inte ta de där 6,19 det lämnar en lite hungrig.

Men den hungern för vänta till nästa säsong.

Nästa stora mål blir inomhus-VM i Belgrad i mars nästa år och ett gäng inomhustävlingar.

Det är inomhus hans två tidigare världsrekord har kommit.

Och kommer det ett tredje ligger ribban förmodligen på 6,20 den här gången.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.