Efter covidkaoset – bandyn gör om slutspelet

Av:  Linnéa Engholm/TT

Bandyn har varit hårt drabbad av covid-19, med många flyttade matcher som följd. Nu väljer förbundet att göra om herrarnas SM-slutspel.

Här ser du alla matcher i elitserien

För att göra plats för de uppskjutna matcherna, kommer elitseriens grundserie att förlängas, samtidigt som slutspelet kortas.

– Vi kommer att skjuta fram vår grundserie en vecka och i och med det öppna upp för ytterligare fyra reservdagar. Samtidigt som vi kommer att korta ner våra kvartsfinaler till bäst av tre i stället för bäst av fem, säger Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson, till Radiosporten.

– Det var inte så mycket att resonera om. Vi ser ju att vi var så illa tvungna att göra den här åtgärden så tidigt som möjligt för att kunna spela klart våra serier.

Att ta bort åttondelsfinalerna i stället för att korta kvartsfinalerna var inte ett alternativ. Enligt Gustafsson är åttondelarna mer sportsligt viktiga jämfört med att spela bäst av fem i kvartsfinalerna.

– Det handlar ju om dem som ligger i den delen av tabellen som har mycket att spela för, säger han.

Bandyns grundserie och slutspel ändras på grund av alla uppskjutna matcher. Arkivbild.
Bandyns grundserie och slutspel ändras på grund av alla uppskjutna matcher. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.