Elitserien i bandy

Villa vann – trots stjärnor i karantän

Av: 

Christoffer Million

SPORTBLADET

Två stjärnor i karantän.

Det stoppade inte Villa Lidköping från en storseger mot Frillesås.

– Det går inte att vara missnöjd när man vinner med 9–2 i en återstart, säger tränaren Johan Sixtensson till Sportbladet Play.

Här ser du alla matcher i elitserien

Det tidigare uppskjutna mötet mellan Villa Lidköping och överraskningslaget Frillesås spelades på onsdagskvällen. Villa kom till spel utan skyttekungen Christoffer Edlund, stjärnhalven Felix Pherson och talangen Karl Tagesson – samtliga i karantän efter den senaste veckans coronautbrott i laget.

Stjärnfallet förhindrade inte de regerande svenska mästarna från en klar seger mot ett Frillesås som också varit coronadrabbat de senaste veckorna. Villa vann med 9–2 efter fyra mål av Tim Persson, som ersatte Christoffer Edlund som anfallsspets.

– Det var rätt så okej tycker jag. Vi har bra fart på bollen stundtals och många fina anfall. Vi spelar kanske lite för plottrigt runt deras straffområde ibland, men det går inte att vara missnöjd när man vinner med 9–2 i en återstart, säger Villas tränare Johan Sixtensson efter lagets första match på en vecka.

Tim Persson (i mitten) gjorde fyra mål mot Frillesås. Bilden togs under elitseriepremiären mot Örebro SK.
Tim Persson (i mitten) gjorde fyra mål mot Frillesås. Bilden togs under elitseriepremiären mot Örebro SK.

Debutanten målskytt

Med tre spelare borta kallade Sixtensson in 17-årige Amadeus Karlgren vid lunchtid. Det blev en drömdebut för A-lagsdebutanten, som sköt 9–2 på hörna i 90:e minuten.

– Han gör det mer än godkänt. Kul att han fick krydda det med ett mål också, säger Johan Sixtensson.

För Frillesås var det första matchen på två veckor.

– Man vet att det blir bli tufft att komma och möta Villa när tolv spelare har haft corona. Vi är inte alls i närheten, men bra att vi har kommit i gång med att spela matcher igen, säger tränaren Jesper Larsson.

Se bandyns elitserie exklusivt på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Gottfridsson är nu en av de bästa genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitserien i bandy

Villa Lidköping BK

Frillesås BK