Daniel Ståhl kastade långt i svåra vindarna

Daniel Ståhl har inte fått vinna i Diamond League i år.

Men hemma på favoritarenan i Sollentuna visade han form igen med 68,97 – trots svåra vindar.

– Det är en av mina bästa tävlingar någonsin, säger Ståhl.

Säsongsstarten har inte varit som Daniel Ståhl vant sig.

Hans egen kastning har varit stabil men utan riktiga toppar och framför allt har motståndet höjt sig ytterligare. Slovenen Kristjan Ceh har besegrat Ståhl tre gånger om i Diamond League och senast i Rom var även österrikaren Lukas Weissheidinger före i resultatlistan.

Den senare hade följt med sällskapet på OS-pallen, Daniel Ståhl och Simon Pettersson till Sollentuna i kväll.

Och på arenan där Daniel Ståhl nästan alltid kastat långt, bland annat sitt första svenska rekord, kom olympiamästaren in på vinnarspåret igen.

”Ett styrkebesked”

Han kontrollerade tävlingen från start och i svår diskusmedvind skickade han iväg plattan 67,40 i andra omgången vilket räckte till en klar ledning. En ledning han utökade i femte med 67.50 innan han krönte tävlingen med 68,97 i slutomgången.

Daniel Ståhl.
Daniel Ståhl.

Inte årets längsta tävlingskast men sett till förutsättningar det bästa. Tränare Vesteinn Hafsteinsson menar att det är en av hans bättre i karriären sett till förutsättningarna och får medhåll av sin adept.

– När jag kastat 66–67 meter har det varit ganska lugna kast. Nu har jag och Vesteinn tränat mycket på att kunna damma på men behålla den långa rörelsen. Det är en av mina bästa tävlingar någonsin, säger han.

”Inga kommentarer”

Att han fått ge sig i tre raka Diamond League och att nivån höjts betänkligt välkomnar han.

– Det är skitkul att Kristjan kastar långt och (Mykolas) Alekna junior och Lukas kastar långt. Jag har varit i sitsen tidigare att jag vunnit, vunnit, vunnit men nu är jag fyra, femma i världsstatistiken men det är bara att jaga på efter dom nu, säger Ståhl.

Men han vill inte ge sig in i någon favoritdiskussion inför VM.

Ser du dig som favorit inför VM som regerande världs- och olympiamästare eller lägger du det på Ceh?

– Inga kommentarer.

Är det känsligt med favoritskapet?

– Inga kommentarer.

Varför då?

– inga kommentarer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.