Stina Blackstenius

Stina Blackstenius förlänger med BK Häcken

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

Stina Blackstenius förlänger med BK Häcken.

Efter låsta förhandlingar står det nu klart att anfallsstjärnan stannar i klubben året ut och därmed kan spela alla matcher i Champions League.

BK Häcken har efter förlusten mot Lyon (0–3) fem matcher kvar i gruppspelet av Champions League.

Nu står det klart att BK Häckens anfallsstjärna Stina Blackstenius kommer att kunna spela alla matcher.

Anfallsspelaren förlänger med klubben året ut, det meddelar BK Häcken under fredag förmiddag.

– Det känns jättebra, jag vill vara med och hjälpa klubben så mycket som möjligt nu under hösten och det känns väldigt roligt och motiverande, säger Stina Blackstenius i pressmeddelandet.

Stina Blackstenius är en av de tre nyckelspelare som sitter på utgående kontrakt. Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme är de två andra.

Spelarnas kontrakt sträcker sig till mitten av november, vilket innebär att de alla tre riskerar att missa tre av Häckens matcher i Champions League.

Sportbladet berättade tidigare i veckan att förhandlingarna om en korttidsförlängning hade låst sig, men nu har det löst sig i ett av fallen.

Stina Blackstenius kommer att vara kvar i BK Häcken till årsskiftet. Hon förlänger därmed i en och en halv månad. Det är däremot oklart vad som händer efter det, som Sportbladet har tidigare berättat att Manchester United har visat intresse för den svenska landslagsspelaren.

Enligt Sportbladets uppgifter har det inte skett några framsteg i diskussionerna med mittbacken Emma Kullberg och mittfältaren Julia Zigiotti Olme.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Genomgång: Kontraktsläget i damallsvenska klubbarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Blackstenius

Julia Zigiotti Olme

BK Häcken

Champions League fotboll (damer)