Hindret som skapade problem: ”Galen grej”

Det blev dramatiskt direkt i Global Champions Tour på Stockholms Stadion.

Flera ryttare hade problem på det sista plankhindret och två föll av sina hästar som sedan galopperade iväg.

– Jag vet inte vad som hände, det var bara en sådan galen grej, säger britten Jack Whitaker.

Stjärnspäckade Global Champions Tour avgörs på Stockholms Stadion i helgen. En som inte tog sig vidare till kvällens Grand Prix var Jack Whitaker.

Hästen Q Paravatti N tvärstannade vid sista hindret vilket gjorde att britten flög av. Hästen galopperade sedan iväg innan den stannade av sig själv efter en stund. 

– Tränset av också, det är lite läskigt när de får något i hasorna springandes. Det blir lite rädda när de skramlar sådär och kan få lite panik, säger SVT:s expert Lotta Björe.

”Hon blev lite rädd”

Whitakers airbag löste ut i fallet och både ryttaren och hästen var okej efteråt. 

– Jag blev inte skadad så jag antar att den (airbagen) fungerar. Jag vet inte riktigt vad som hände. Det är bara en av de där galna grejer. Hon har inte gjort jättemånga av de här stora klasserna så jag kanske lämnade henne lite själv, säger han och fortsätter:

– Hon blev lite rädd, men är okej. Vi kommer hålla lite koll på henne under dagen men jag är säker på att hon är okej.

”Fokus hamnar på bilden”

Det sista målade plankhindret skapade problem för många hoppare. Även Rolf-Göran Bengtsson, som var trea i går, rev en planka.

– Det är som en tavla. Hästens fokus hamnar på bilden mer på hur högt det är och så hoppar de och tror att de klarar. Men det är bra mycket högre än allt annat. Det är inte så vanligt med den typen av hinder. Men vi ser det allt oftare på mästerskap och stora tävlingar när man gör något för landet, ett minnesmärke eller något speciellt, för landet eller regionen.

En stund senare var det dags för ytterligare ett fall när Pieter Devos red rakt in i hindret. Även hans häst Color Rain galopperade, men stannade snabbt.

– Jag red det som vanligt, men det är lite läskigt och ganska högt, säger Whitaker om hindret.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln