Klart: Daniel Kristoffersson blir ny reporter på Sportbladet

Han har levererat fler fotbollsövergångar än någon annan i över ett decennium.

Nu kan Sportbladet avslöja bomben: Daniel Kristoffersson byter sida och kliver in i den rosa världen.

– Det ska bli jättekul och lite pirrigt, säger han.

Välkommen till Sportbladet Daniel! Eller ska vi kalla dig för ”Disco”? 

– Ni får kalla mig vad ni vill. I jobbet kallar alla mig för ”Disco”, men Daniel är det väl annars. Men Disco går jättebra. 

Var kommer smeknamnet ifrån? 

– Det är ju inte så roligt, en tvåplushistoria. Men jag kan dra den ändå. Det är från när jag jobbade på Sundsvalls Tidning och spelade fotboll i ett lag som hette Kovland. Där spelade jag tillsammans med Nisse Jakobsson på Bildbyrån och vi hade en lagfest där jag väl körde några sköna dansmoves och då kom vår materialare på måndagen efter och sa "fan vad det var fart på dig, Disco-Danne". Sedan har Nisse fört med sig det till Sundsvalls Tidning och så har det hängt med till Expressen. Sedan säger andra att det finns massa orsaker till smeknamnet, men jag tror bara att det finns en och det är inte roligare än så. 

Daniel Kristoffersson är ny reporter på Sportbladet efter 15 år på Expressen.
Daniel Kristoffersson är ny reporter på Sportbladet efter 15 år på Expressen.

Lovar sillybomber

Så det blir bra fart på Sportbladets jobbfester nu?

– Det kommer det absolut inte bli. Den tiden är förbi.

Du kommer till Sportbladet efter 15 år på Expressen där du är mest känd för dina sillynyheter, vilken magnitud på richterskalan skulle du säga att den här övergången har?

– Jag är jätteödmjuk, men det är väl en hyfsad bomb ändå får jag säga. 

Vad kan våra läsare förvänta oss av dig?

– De kan förvänta sig att jag ska fortsätta ösa på med nyheter och några sillybomber vågar jag lova. Och att jag kommer göra mycket poddar och tv.  Förhoppningsvis blir det mycket bakom kulisserna och inside om vad som händer i svensk fotboll i allmänhet. 

Det blir bara fotboll?

– Ja, det blir det. Jag har varit hockeyreporter en gång i tiden, men jag var inte så jätteframgångsrik. 

Vänta, jag glömde… hur känns det?

– Det känns jätteroligt att komma till en så bra arbetsplats som Aftonbladet verkar vara. Det är Sveriges största sporttidning som satsar på fotboll och allsvenskan. Sedan känns det såklart konstigt att lämna Expressen efter 15 väldigt bra och roliga år, men det ska bli jättekul och även lite pirrigt att kliva in på ett nytt jobb.

Vilket är ditt drömavslöjande?

– Nu är det väl att Zlatan ska komma till allsvenskan och Hammarby, även om det kanske inte känns så realistiskt. 

”Disco” kommer leverera fotbollsnyheter på Sportbladet. ”Några sillybomber vågar jag lova”, säger han.
”Disco” kommer leverera fotbollsnyheter på Sportbladet. ”Några sillybomber vågar jag lova”, säger han.

Wennerholm inte imponerad

Ditt bästa sportminne?

– Det finns hur många som helst. VM i Sydafrika 2010 var mitt första mästerskap där jag fick vara själv och resa runt och bevaka Lagerbäck och Nigeria, det var helt fantastiskt. Men höjdpunkten var nog Brasilien 2014. Det var någon peak där när man satt på Maracanã och såg VM-finalen. 

Värsta minne?

– Överlägset värsta är när jag skulle försöka vara någon friidrottsreporter. Istället för att åka på Manchesterderbyt, det här var 2007 när ”Svennis” var tränare, blev jag skickad till Vasa på friidrott. Det började med att jag fick be hela friidrottslandslaget om ursäkt för att jag hade skrivit något som var helt tokigt om Carolina Klüft och Eunice Barber, så det gick inte så bra... 

Mats Wennerholm var inte imponerad? 

– Han var absolut inte imponerad. Han var där och jag minns att jag erbjöd honom skjuts hem från arenan efter tävlingarna, men han åkte med någon annan. 

Vilket lag håller du på? 

– Jag har hållit på Inter sedan 1989, annars håller jag inte på något lag. Det är roligt att morsan och farsan och alla andra släktingar i Sundsvall får uppleva allsvensk fotboll i Sundsvall igen, men jag är ingen supporter till Gif Sundsvall. 

Det blir ingen intressekonflikt nu när de har gått upp i allsvenskan? 

– Nej, absolut inte. Det behöver ingen oroa sig för.

Vad brinner du mest för i yrket? 

– Att avslöja nyheter och vara först med saker. Det är en speciell känsla att ha en nyhet och veta att det bara är jag och väldigt få andra personer som vet det här. 

Vad ser du mest fram emot med att börja på Sportbladet? 

– Att sätta igång och jobba och träffa alla kollegor.

Daniel Kristoffersson börjar på Sportbladet i februari och kommer att vara en stor del av fotbollsbevakningen. 

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna ”Disco” till Sportbladet. Hans kunskaper, driv och inblick kommer att passa perfekt i vår utökade satsning på svensk fotboll och allsvenskan. Läsarna har mycket att se fram emot kommande år hos oss, säger Sportbladets nyhetschef Johan Kingfors. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.