Anna Anvegård från start mot Nya Zeeland

Sportbladet avslöjar: ”Kosse” och Seger vilas

TOKYO. Sverige vilar flera spelare i mötet med Nya Zeeland.

Kosovare Asllani och Caroline Seger står utanför elvan, enligt Sportbladets uppgifter.

Den stora skrällen: Anna Anvegård startar på topp.

Sverige kommer att gå vidare till slutspel i OS-fotbollen, men gruppsegern är inte bärgad ännu. Damlandslaget behöver en poäng mot Nya Zeeland i dagens match, som börjar klockan tio svensk tid, för att garanterat hålla USA och Australien bakom sig.

Peter Gerhardsson har flaggat för att han behöver rotera i sina startelvor för att hålla truppen fräsch genom det täta spelschemat och i den höga värmen. Förbundskaptenen har 22 spelare att tillgå i Japan, men bara 18 av dem får ingå i varje matchtrupp.

Anna Anvegård går in från start.
Anna Anvegård går in från start.

Madelen Janogys första start

Hittills har anfallaren Anna Anvegård suttit på läktaren i turneringen, men enligt Sportbladets uppgifter går hon rätt in från start. Anfallaren har nyss bytt Rosengård mot Everton och är ett av flera nya namn jämfört med elvorna i segrarna mot USA (3–0) och Australien (4–2).

Flera etablerade stjärnor saknas i elvan. Enligt Sportbladets uppgifter är två av dem Kosovare Asllani och Caroline Seger.

In kommer i stället bland annat Madelen Janogy, som har hoppat in i de två inledande segrarna. Det blir Hammarbyspelarens första mästerskapsmatch från start, trots att hon var med i truppen och gjorde mål under VM i Frankrike 2019.

Mötet med Nya Zeeland är nationernas första någonsin. Om Sverige tar poäng får de möta en trea från någon av övriga två grupper i kvartsfinal.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.