Förundersökning läggs ner mot OS-stjärnan

SPORTBLADET

Den svenske idrottsstjärnan greps i samband med ett idrottsevenemang i somras misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman.

Nu kan Sportbladet berättat att förundersökningen mot mannen lagts ner.

”Utredningen avser ett brott som inte kan förväntas leda till en strängare påföljd (straff) än böter”, motiverar åklagaren.

Det var i samband med ett idrottsarrangemang i somras som en välkänd svensk idrottsstjärna greps av polis.

Mannen skulle enligt de första uppgifter varit kraftigt berusad när han greps, initialt misstänkt för misshandel, sexuellt ofredande och våldsamt motstånd.

De två första misstankarna lades ner ganska tidigt under förundersökningen men polisens förundersökningsledare gick vidare med punkten våldsamt motstånd där utredningen i januari lämnades över till åklagare.

Vill inte kommentera

Men efter att åklagarmyndigheten granskat förundersökningen bestämde åklagare att besluta om åtalsunderlåtelse.

”Det kan antas att åtal för brottet inte skulle komma att ske till följd av en bestämmelse om åtalsunderlåtelse i 20 kapitlet rättegångsbalken. Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökningen läggs ned”, står det i beslutet.

Sportbladet har varit i kontakt med både idrottaren och representanter för förbundet han tävlar för, båda två har valt att avböja att kommentera.