Michelle Coleman om stressen kring OS-platsen: ”Ett spöke”

Michelle Coleman.
Michelle Coleman.

Michelle Coleman är en av Sveriges bästa simmare.

Men än är hon inte uttagen till OS i Tokyo, trots att hon klarat kvaltiderna.

– Det är först den senaste tiden som jag förstod att det har stressat mig, säger Michelle Coleman till DN.

Michelle Coleman fick inte formtoppningen att stämma under VM i Gwangju 2019, där Sveriges olympiska kommitté tog ut flera simmare till OS. Hon missade finalplatser och blev därför inte förhandsnominerad till spelen i Tokyo.

Sedan vände det.

Coleman gjorde riktigt snabba lopp i världscupen, tre gånger under SOK:s hårda kvalgräns, och blev totaltrea. Men någon OS-inbjudan från SOK fick hon inte.

– Jag kan känna att jag kanske inte riktigt fick gehör för att jag en kort tid efter VM var under kvaltiderna, säger Coleman till DN.

”Varit ett spöke”

På grund av coronapandemin har det saknats kvaltävlingar inför OS och under den här tiden har Coleman uppgett att hon inte oroas av att inte ha blivit uttagen.

– Länge trodde jag att det inte hade påverkat mig. Det är först den senaste tiden som jag förstod att det har stressat mig, och varit ett spöke, säger hon till DN i samband med helgens tävlingar i Swim Open i Eriksdalsbadet.

Swim Open är också ett OS-kval, men Coleman tror att kvaltiderna ska räcka för att bli OS-uttagen och har därför inte toppat formen till hemmatävlingarna. Hon är också inställd på EM i maj och väljer att toppa formen till dess, säger hon.

Hon har idag lördag gjort det första heatet i 50 meter frisim där hon blev tvåa. Finalen genomförs kl. 18.00.

På söndag simmar hon även 100 meter frisim.

Simmare som redan tagits ut i OS-truppen är Sarah Sjöström, Erik Persson och Louise Hansson.


Jackpott – 18 miljoner på Stryktipset: Analys och följ expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.