UFC

McGregor knockad i UFC-comebacken

Av: 

Filip Lindfors

SPORTBLADET

– Jag kommer knocka honom inom 60 sekunder, sa Conor McGregor inför fajten mot Dustin ”The Diamond” Poirier.

Men istället var det McGregor själv som blev knockad.
Irländaren gick i backen i den andra ronden och inkasserade sin tredje förlust i UFC.

Megastjärnan Conor McGregor var tillbaka i UFC-oktagonen för att möta Dustin Poirier på UFC 257 i Abu Dhabi. Irländaren har gjort sig känd för att leva upp till sina (många) förutsägelser under sin MMA-karriär, men den här gången levde han inte upp till förväntningarna.

McGregor och Poirier har mötts tidigare och nattens fajt var ett returmöte. Senast de möttes, 2014, vann Conor McGregor på TKO i den första ronden men de båda var tidigt i sina UFC-karriärer och mycket har hänt sedan det första mötet.

Matchen började i ett högt tempo där både McGregor och Poirier fick in flera träffar tidigt i rond 1. McGregor såg ut att vara den vassare av kombattanterna ståendes och Poirier lyckades med en nedtagning efter dryga minuten i rond 1. McGregor tog sig upp på fötterna igen och delade ut ett par axlar (shoulderstrikes) i klinchen efter nedtagningen.

Poirier satte in flera låga sparkar på McGregors främre ben i den första ronden och den taktiken visade sig vara framgångsrik.

”Kanske måste göra det här igen”

”The Diamond” Poirer fortsatte rond 2 med flera sparkar på samma ben vilket fick McGregor att reagera varje gång Poirier hotade med en spark. Två minuter in i den andra ronden fick Poirier in flera träffar i huvudet på Irländaren som snabbt tappade balansen. Efter 20-talet obesvarade slag mot huvudet gick McGregor i däck och domaren stoppade sen matchen.

”The Notorious” blev sedan liggandes, märkbart groggy och när han väl reste sig bekräftade han att vadsparkarna gett utdelning.

– Det är vaden, sa McGregor till sina coacher samtidigt som han fick hjälp att sätta sig på en pall.

Vinnaren Dustin Poirier öppnade sen upp för ett returmöte när han intervjuades av Jon Anik efter segern.

– Jag är glad, men jag är inte förvånad. Vi är 1–1 nu, kanske måste vi göra det här igen, säger Dustin Poirier efter knocken.

Vad som händer med UFC:s lättviktsdivision nu är högst oklart. Viktklassens obesegrade mästare Khabib Nurmagomedov meddelade att han avslutade karriären efter sin seger mot Justin Gaetjhe på UFC 254, i oktober 2020. Men att en UFC-fajter återvänder till oktagonen efter ett sådant uttalande är nästan vanligare än att hen står fast vid sitt ord. Poirer och McGregor har båda förlorat mot Nurmagomedov i matcher om bältet och det finns flera heta namn i toppen av divisionen som kan vara aktuella för en titelfight. Officiellt så är Khabib fortfarande innehavare av lättviktsbältet i UFC.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Hemlös – men jag var lycklig”

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

Conor McGregor

Khabib Nurmagomedov

MMA

Kampsport