Skidskytte

Stina Nilsson hyllar tränaren: ”En fantastisk person”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

ÖSTERSUND. Stina Nilsson gjorde en imponerande debuthelg i världscupen.

Efter succén på den stora scenen fanns det en speciell person som 27-åringen ville rikta strålkastarljuset mot.

– Jag vill verkligen hylla min skyttetränare Jean-Marc, han är en fantastisk tränare och person. Jag älskar honom, han är världsklass, säger en sprudlande Nilsson.

Redan under första besöket på skyttevallen i världscupsdebuten visade Stina Nilsson, med fem träff, att hon förtjänade chansen hon fått i världscupen. 27-åringen kvalificerade sig till jaktstarten och slutade som tredje bästa svenska med sin 22:a plats. När skidskytten mötte media efteråt sprack Nilsson upp i ett stort leende när frågan kom hur mycket samarbetet med skyttetränaren Jean-Marc Chabloz betytt för hennes framgång.

– Jean-Marc betyder väldigt mycket för mig. Han är en fantasisk person, jag blir glad bara jag ser honom. Han är en otrolig tränare som stöttar och finns där i med och motgång, säger Nilsson och forsätter hyllningen:

– Det är mycket tack vare honom som jag skjuter betydligt bättre den här helgen än jag gjorde förra (enbart tre träff på tio skott). Vi har jobbat mycket över FaceTime hela veckan för han sitter ju i karantän.

Stina Nilsson och Jean-Marc Chabloz.
Stina Nilsson och Jean-Marc Chabloz.
Till vänster: En ledare drog på sig en mask föreställande Jean-Marc Chabloz (som sitter i karantän) i Östersund. TIll höger: Den riktige Jean-Marc Chabloz.

Han var väldigt rörd efter din succé i sprinten, han hade gråtit hemma i soffan.

– Ja, jag såg att han skickade bild på sig och hunden Sessan. Han är så söt, jag älskar honom, han är väldigt rolig också. Jag vill verkligen hylla honom, han är världsklass, säger Stina Nilsson och skrattar.

”Är otroligt tacksam”

I samma veva som nyheten kom att Stina Nilsson skulle satsa på skidskytte värvades skyttetränaren Jean-Marc Chabloz till landslaget som ny tränare. Chabloz tog Stina Nilsson under sina vingar och hyllar sin adept efter världscupsdebuten.

– Det är så jäkla bra gjort av henne i sin första VC-tävling. Hon är en grym tjej att jobba med och jag är otroligt tacksam att jag får göra den här resan med henne, det måste jag säga. Hon är en solstråle och jag längtar redan tills vi ska börja slipa på saker inför nästa säsong, säger den 53-årige Schweizaren.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Mannen med skylten som har blivit folkkär

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Stina Nilsson

Svenska skidskytteförbundet