Bandysvepet: ”Fan NEJ! Det är inte ok”

Målvaktsikonen fick ta emot hot, succélaget bygger vidare och en skada (?) som håller svensken borta från en drömfinal i Ryssland.

Här är veckans hetaste snackisar.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Förlänger med nyckelspelarna

Vänersborg har imponerat stort den här säsongen, framförallt med sin starka defensiv. Efter uttåget i kvartsfinalsserien mot Edsbyn med det hedersamma 2–3 i matcher har truppbygget inför nästa säsong redan börjat.

Egentligen började redan innan den sista matchen var spelad. Ett dygn före avgörandet förlängde lagkaptenen och liberon Simon Blomqvist, 25, över de tre kommande säsongerna. Kort därpå följde viktige högerhalven Robin Lundqvist efter och skrev på för två nya år.

Med den stora stommen under kontrakt till nästa säsong kan klubben sitta betydligt lugnare i båten än tidigare år och har ett tydligt förstärkningsmål till nästa säsong.

– Ett par spelare som gör att vi kan ta ett steg till, vi behöver få in någon som gör mål, säger Lars Jensen i sportgruppen till ttela.

Simon Blomqvist.
Simon Blomqvist.

Svensken till rysk final

Adam Gilljam lämnade Hammarby för ryska Jenisej och har har varit regelbunden i matchtruppen sedan han anlände. Klubben slutade på en andraplats i tabellen och svensken har stått för 15 mål och 25 assist. Men när klubben kvalificerade sig till finalen saknades mittfältaren.

Han deltog inte i någon av de tre semifinalerna på grund av en skada på baksida lår och ser nu ut att missa finalen. Det är i alla fall den officiella versionen.

Men enligt ryska uppgifter kan det vara något annat som ligger bakom frånvaron och uppgifterna menar att Gilljam kan ha gjort sin sista match i Jenisej.

För tidigare Västeråsspelaren Martin Landström tog säsongens ryska äventyr slut redan i kvartsfinalen. Landström gjorde 25 mål och 20 assist på 28 matcher.

Adam Gilljam i Hammarbytröjan.
Adam Gilljam i Hammarbytröjan.

Målvaktsikonen mottog hot

Efterspelet av kvartsfinalsserien mellan AIK och Västerås fick en bitter eftersmak.

Efter det stod klart att AIK vann kvartsfinalen fick stjärnmålvakten Andreas Bergwall, med tio säsonger och fyra SM-guld i Västerås, ta emot hot och kränkningar.

Dagen efter avgörandet uttalade han sig om det i ett facebookinlägg.

”Att bli kallad diverse saker på nätet har såklart förekommit, det har även kommit ett gäng meddelanden till mig på mina privata kanaler som folk verkar tycka är ok att skicka”.

”Först tänkte jag strunta i allt och låta det vara. Men sen, fan NEJ! Det är inte ok. Jag har båda mina grabbar i VSK och tillbringar åtskilliga timmar runt Hakon och hallen. Ska jag bara ta emot å svälja? Jag har spelat 10 säsonger i Vsk. 10...med 4 guld!”, skriver han bland annat.

Västerås gick snabbt ut och fördömde beteendet.

”Vi är alla otroligt stolta över herrlagets säsong samtidigt som vi är ledsna att de har spelat klart. Detta får och ska inte gå ut över någon personligen. VSK Bandy tar starkt avstånd från detta beteende”.

”Andreas, du är och förblir en av VSK Bandys största genom tiderna”, skriver ordföranden Gisela Stockhaus.

Andreas Bergwall.
Andreas Bergwall.

Suveräna Villa

Villa Lidköpings damlag har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Utan att ha förlorat en tävlingsmatch, faktum är att de har vunnit samtliga om man räknar in förlängningsvinsten i Svenska cup-finalen, är laget nu framme i en historisk första final någonsin på damsidan.

Nu krävs det ”bara” en seger till och det mot regerande mästarlaget Västerås som bara blivit bättre och bättre under säsongens gång. Men Villa har redan slagit Västerås fyra gånger under säsongens gång.

Vad är det som säger att de inte kommer göra det igen?

Du ser hela slutspelet i herrarnas elitserie fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN